Artikel top billede

Japans regering siger (næsten) farvel til disketter

Japanerne har i stor stil været tvunget til at anvende gamle disketter, som gik ud af produktion for mange år siden. Men nu er det (næsten) helt slut med disketter og floppy diske.

Efter årtier med forældet teknologi har Japans regering officielt afskaffet brugen af disketter i sine systemer.

Denne milepæl blev nået i juni måned, da Digital Agentur, som blev oprettet under corona-pandemien, ophævede næsten alle 1.034 regler, der dikterede brugen af disketter.

En enkelt regel gælder stadig inden for miljøområdet, specifikt i forbindelse med genbrug af køretøjer.

Det skriver Reuters.

Krig mod disketterne

"Vi har vundet krigen mod disketter 28. juni!," lød det fra en begejstret digitalminister Taro Kono.

Taro Kono, der er kendt for sin aktive rolle i at udfase fax-maskiner og andre former for analog teknologi i regeringsapparatet, har tidligere været minister for både forsvar og udenrigsanliggender og ledte desuden indsatsen med de japanske corona-vaccinationer.

Hans kamp mod disketter og floppy diske begyndte allerede tilbage i 2022, hvor Taro Kono blæste til kamp mod de japanske lovkrav om, at al data sendt til de statslige myndigheder, skal sendes på fysiske lagermedier.

Det kom i kølvandet på hans erfaringer fra det Digitale Agentur, der blev stiftet i 2021 som et direkte svar på de teknologiske udfordringer, der opstod under pandemien med nationale test- og vaccinationsprogrammer, som afslørede en overraskende afhængighed af papirbaserede systemer og forældet teknologi.