SAS: Vi æder fortsat markedsandele

SAS Institute lader til at blive endnu mere dominerende på det danske marked for business intelligence. Selskabets egne opgørelser og prognoser peger på intern vækst, der ligger markant højere end analysehusenes vurderinger af det generelle marked i Danmark.

SAS Institute har i 2004 udbygget sit forspring som den suverænt største leverandør i Danmark af systemer til ledelsesinformation, business intelligence, viser selskabets egne tal.

Og inden året 2005 er omme, vil konkurrenterne være yderligere distanceret, spår markedsdirektør Jim Nielsen fra SAS Institute.

-Jeg synes da, det er imponerende, at vi kan præstere en vækst, der ligger fem procent højere end markedsgennemsnittet, når vi er på et højt niveau i forvejen, siger Jim Nielsen.

Han læser en vækst i egne ordrebøger på 13 procent i 2004 og har gransket analyser, der peger på en vækst på otte procent, deraf forskellen på de fem procentpoint.

Undgår kamp

Distanceringen af konkurrenterne kan imidlertid meget let være endnu højere, end direktøren regner med. Hvis ellers hans egne tal holder stik.

De otte procent lader i hvert fald til at være højt sat, vurderer analysehuset IDC, der senest har vurderet væksten i Danmark på omkring 4,5 procent for 2004.

Analysen er ikke af nyere dato, og væksten har ligget på lavere niveau end forventet i Europa. Det er også smittet af i Danmark. Prognosen er derfor på vej til at blive opdateret med nedskrivning af vækstprognoserne.

SAS Institute A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning343,3344,8
Resultat af primær drift (EBIT)0,810,5
Resultat før skat 3,213,2
Resultat1,78,7
Egenkapital37,335,6
Antal ansatte236238
Med en vækst højere end markedet generelt ser SAS Institute ud til at glide af på tidligere tiders strømpile i retning af, at det skulle trække op til kamp på det danske marked for business intelligence systemer.

Analysehusene har peget på stort potentiale, og konkurrenterne vil hellere end gerne ind og spise af SAS Institutes markedsandel, der angivelig er omkring de 45 procent.

Samtidig ruster udbyderne af ERP-systemer sig med stadig flere overlap mod de specialiserede business intelligence systemer.

Alligevel forventer markedsdirektør Jim Nielsen vækst i ordrebøgerne på de standardiserede business intelligence systemer på mellem 15 og 16 procent i 2005.

Væksten for 2004 kan dog ikke læses af det netop offentliggjorte regnskab fra SAS Institute i Danmark.

Omsætningen er stort set uændret, men det skyldes ifølge markedsdirektøren, at der er indgået mange ordrer i fjerde kvartal, og det slår først igennem i regnskabet for 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere