Artikel top billede

Kørte ind i en palme med 105 kilometer i timen - Tesla og Elon Musk vinder afgørende Autopilot-retssag

Var det en fejl i Teslas Autopilot, der var årsagen til, at en mand blev dræbt og to personer blev alvorligt kvæst? Det spørgsmål har en amerikanske domstol netop taget stilling til.

Tirsdag vandt Tesla en vigtig retssag, der handlede om, hvorvidt selskabets autopilot-funktion var skyld i en dødsulykke.

Det skriver amerikanske CNBC.

Sagen handler om Tesla-ejeren Micah Lee, der i 2019 kommer kørende på en motorvej nord for Los Angeles, da hans Tesla Model 3 pludselig forlader vejbanen og kører direkte ind i en palme med 105 kilometer i timen og bryder i brand.

Micah Lee bliver selv dræbt i ulykke, mens de to passagerer, hvor af den ene er en 8-årig dreng, pådrog sig alvorlige skader.

Sagsøgerne stillede krav om en erstatning på 400 millioner dollar og ønskede derudover en bødestraf til Tesla.

Tesla nægtede ansvar

Men Tesla nægtede at have ansvar for ulykken og argumenterede form at ulykken skyldtes en menneskelig fejl, og samtidig såede Tesla tvivl om, hvorvidt Autopilot overhovedet var slået til på det tidspunkt ulykken indtræf.

Juryen valgte at give Tesla medhold og konkluderede, at ulykken ikke skyldtes en fejl på bilen.

Tesla understreger dog også, at selvom selskabet giver sine selvkørende funktioner navne som Autopilot og Full Self Driving, så skal løsningerne overvåges af mennesker, hvilket blandt andet indebærer bilisten skal holde øje med vejen og have sine hænder på rattet.