DK Hostmaster tror på fortsat overlevelse

Den nuværende danske administrator af internetdomæner, DK Hostmaster, føler sig sikker på at kunne vinde et eventuelt udbud om styringen af de danske internetdomæner. I sidste ende vil et bud dog være op til ejeren, Dansk Internetforum.

Selv om en ny dansk domænelov skulle sende administrationen af de danske internetdomæner i udbud, så er den nuværende administrator, DK Hostmaster, optimistisk.

- Vi mener, at vi er de bedste, og jeg har svært ved at se nogen konkurrere med os på pris og kvalitet, siger direktør Per Kølle fra DK Hostmaster.

Hvis den nye domænelov vedtages i sin nuværende form, har politikerne åbnet for, at domæne-administrationen kan komme i udbud.

DK Hostmaster ejes af foreningen Dansk Internetforum (DIFO), som i givet fald har tænkt sig at komme med et bud. Dog ikke uden forbehold.

- Vi ved selvfølgelig ikke, hvilke krav der måtte blive stillet. De kan være så urimelige, at vi ikke har lyst, siger Per Kølle.

Foreløbig tror han på, at administrationen af domænerne ligger trygt og godt hos DK Hostmaster, og derfor fortsætter alt som business as usual.

Overskud polstrer mod knubs

DK Hostmaster har ikke til formål at tjene penge på driften af de danske domæner. Virksomheden har dog opbygget en egenkapital, som skal kunne sikre fortsat drift.

I sit seneste regnskabsår fik DK Hostmaster et overskud på 7,3 millioner kroner, hvilket er dobbelt så meget som ventet.

Det skyldes, at danskerne har registreret flere nye domæner og samtidig har fornyet flere domæner end forventet.

Det betyder, at DK Hostmaster nu har en egenkapital på 13,2 millioner kroner. Den skal foreløbig bruges på at konsolidere selskabet, så det er velpolstret til at tage af for de stød, omverdenen måtte give.

DK Hostmaster sænkede inden årsskiftet afgiften for at have registreret et dansk domænenavn. Da overskuddet sidste år blev større end forventet, har man hos DK Hostmaster gjort sig tanker om at sætte afgiften yderligere ned.

- Det er kun tanker. Ikke realiteter, understreger Per Kølle.

Egenkapitalen skal også sikre DK Hostmaster i tilfælde af, at selskabet taber de erstatningssager, som er anlagt af blandt andre Digital Marketing Support.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere