Skal du have kræfter nok med under armen, er det blevet sjovere at være køber af bærbare i de seneste år.
Valget stod tidligere enten på en bærbar workstation med certificeret hardware og en pris der er derefter eller en gaming-pc, hvor kræfterne var rigelige men ofte på bekostning af driftstid og larm, mens det hele blev pyntet op af blinkende LED-lysshow.
Flere og flere maskiner er nu rettet mod de såkaldte ’Content Creators’, folk med en lidt nomade-præget livsstil, hvor den næste video til Insta eller YouTube skulle kunne kreeres på farten – uden at man belemres af tvivlsomt udseende eller klodsede designs.
I dagens stortest er maskiner i prislejet mellem 13.000 til 20.000 kroner, hvor store flotte 16 tommer skærme og potente processorer er et must. Muligheden for at kunne køre spil var også et krav, hvorfor Apples Macbook Air og Pro serie ikke er med i sammenligningen.
Du kan dog læse redaktionens seneste Mac-anmeldelse her:
Acer Swift Edge 16 – en fluevægter
Acer Swift Edge 16 forbløffer i dagens test ved ikke bare at være let, men ved blot at veje det halve af de øvrige rivaler, som typisk lander omkring de 2,4 kilo på køkkenvægten.
Slankekuren sætter dog sine spor. Dels er der ikke fundet plads til et dedikeret grafikkort som hos konkurrenterne, mens hele konstruktionen er lige lovlig let og hulbrystet.
Til trods for de færre kræfter, gjorde blæseren ofte opmærksom på sig. Det er var nok til at henlede opmærksomheden fra den ellers yderst flotte og frodige OLED-skærm Acer byder på her.
Acer Swift Edge er den billigste maskine i sammenligningen, men også den laveste scorer, med tre stjerner.
Asus ProArt Studiobook 16 – innovativ størrelse
Asus er gået efter at kreere noget nyt med sin ProArt Studiobook 16, som markerer sig ved at tilbyde en overraskende ny måde at styre pc’en på.
Her disker selskabet op med et jog-hjul kaldet ’Asus Dial’ som kan ligne en gimmick, men som skulle vise sig at være en snedig tilføjelse til ens hverdag med maskinen.
Når performance samtidig er helt i top og maskinen ellers er en fornøjelse at bruge med sin spektakulære skærm, relative lydløshed og stærke forarbejdning, bliver den dagens topscorer med fem velfortjente stjerner.
Dagsprisen på lige under 18.800 kroner gør den til gengæld også til feltets mest kostbare.
Lenovo Yoga Pro 9i – kun én svaghed
Lenovo Yoga Pro 9i 16 hører til den absolutte top i Lenovos mere design-drævende Yoga-familie af bærbare pc’er. Men som efternavnet ’Pro’ antyder, kan der også bestilles noget her, hvilket udløser fire stjerner.
Kan du leve med den korte driftstid, er Lenovos nuværende kampagne værd at besøge, hvor en konfiguration med Core i7 og RTX 4060 kræfter nu kan erhverves til under 15.000 kroner.
Prisen er skarpere end da testmodellen kom igennem redaktionens testmaskineri, hvorfor det gør den pæne, solide og højtydende maskine til et godt køb.
Medion Erazer Major X20 – nostalgisk størrelse
Det udløste en vis portion nostalgi at have Medions gamer-drøn af en maskine til test.
Her var der rigeligt med kræfter at få, som udløste en glimrende ydelse i både spil og programmer, mens det hele var pakket ind i old-school RGB-lysshow.
Tiden synes dog at være løbet fra denne slags maskiner, hvor der blæses på blæserstøj og hvor eventuel batteridrift bliver en kortvarig affære.
Der er desværre en del, der trækker ned, hvorfor der kun høstes tre stjerner.
Konklusion
De testede maskiner udgør en relativ varieret gruppe, hvilket også afspejler sig i resultaterne.
To maskiner fra henholdsvis Asus og Lenovo skiller sig ud, med formidable skærme, glimrende ydelse men hvor sidstnævnte dog døjer med et for lille batteri.
Asus løber derfor med sejren med sin Asus ProArt Studiobook 16.