Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: SimCorp afholder generalforsamling / Italien, Norge og Nederlandene vil forbyde TikTok på offentligt ansattes telefoner / Jysk skiftede ERP-system på tre kæmpelagre på fem uger

SimCorp afholder generalforsamling. Italien, Norge og Nederlandene vil forbyde TikTok på offentligt ansattes telefoner. Jysk skiftede ERP-system på tre kæmpelagre på fem uger.

Godmorgen venner.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Det er 23. marts, og det er atter en gang morgen-briefing-redaktør Qëndrim Fazliu, der serverer dagens morgenplatte i form af fire korte nyhedsgodbidder.

Lad os komme i gang - og velbekomme!

SimCorp afholder generalforsamling

I dag afholder danske SimCorp ordinær generalforsamling.

Det vil foregå klokken 15:00 i København på SimCorp-hovedkvarteret i København.

Ifølge selskabets regnskab har SimCorp 2.245 ansatte.

Af generalforsamlingens dagsorden fremgår det, at bestyrelsen har foreslået en øgning af vederlaget til bestyrelsesmedlemmer med 5% fra 2022.

Det nuværende vederlag og tildeling af aktier til bestyrelsen er på 294.000 kroner og aktier med en total kursværdi på 147.000 kroner for ordinære bestyrelsesmedlemmer, 588.000 kroner og aktier med en total kursværdi på 294.000 kroner for Vice Chair for bestyrelsen og 882.000 kroner og aktier med en total kursværdi på 441.000 kroner for Chair for bestyrelsen.

Desuden vil der blive udbetalt et kontant vederlag og tildeling af aktier til revisions- og risikoudvalget, og nominerings- og vederlagsudvalget, som er i tillæg til deres ordinære bestyrelsesvederlag.

Du kan finde det fulde program og få den fulde oversigt over dagsorden og forslag her.

Italien, Norge og Nederlandene vil forbyde TikTok på offentligt ansattes telefoner

Italien, Norge og Holland er de seneste lande til at tage afstand fra det kinesiskejede sociale medie TikTok grundet bekymringer vedrørende brugernes datasikkerhed og frygt for overvågning fra det kinesiske styre.

Det rapporterer Daily Mail.

I Rom meddelte Italiens konkurrencemyndighed tirsdag, at de har indledt en undersøgelse af den kinesiske app, da den angiveligt overtræder deres regler ved at tillade offentliggørelse af "farligt indhold", der opfordrer til selvmord, selvskade og dårlig ernæring, lyder det.

I mellemtiden er den hollandske regering ved at indføre et forbud mod, at centralt ansatte i regeringen har appen installeret på deres telefoner - efter andre landes eksempel, herunder USA og Storbritannien samt flere af EU's organer.

Norges justitsminister, hvis brug af TikTok tidligere har bragt hende i fedtefadet, anbefalede tirsdag, at landets regeringsansatte afholder sig fra at bruge den kinesiske app på deres arbejdstelefoner.

De tre lande melder sig i en lang række af lande, der er begyndt at stramme reglerne for, hvad regeringsansatte må have på deres telefoner, fordi det kinesiske selskab ByteDance, der står bag TikTok, beskyldes for at have tætte forbindelser til styret i Beijing, som flere efterretningstjenester frygter, kan få adgang til TikTok-brugernes data samt udsætte dem for propaganda.

Jysk skiftede ERP-system på tre kæmpelagre på fem uger

Jysk har i begyndelsen af 2023 skiftet ERP-system på tre tyske distributionscentre på kun fem uger.

Det oplyser Jysk i en pressemeddelelse.

Skiftet har berørt knap 1.000 medarbejdere på de tre distributionscentre i Kammlach, Zarrentin og Homberg, som leverer varer til flere end 1.200 butikker og private i Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien og Frankrig. Dermed kører de tre distributionscentre nu på samme ERP-system som de resterende syv i JYSK.

Skiftet i ERP-system en af de sidste større opgaver i sammenlægningen af Jysk Nordic og Dänisches Bettenlager, og skiftet betyder en mere simpel og troværdig ordreproces for butikkerne og mere pålidelig planlægning for distributionscentrene, lyder det i meddelelsen.

Ifølge it project manager i Jysk Logistics, Mette Ellegaard Kokholm, har den omhyggelige forberedelse og tidligere erfaring fra en lignende operation i Spanien hjulpet med at gennemføre projektet uden større udfordringer.

TikTok-CEO skal stå skoleret i den amerikanske kongres torsdag

TikTok-CEO Shou Zi Chew skal torsdag stå skoleret foran Kongressen i den amerikanske hovedstad Washington D.C.

Trods appens popularitet blandt især børn og unge, så har den kinesiskejede app ikke vakt samme form for begejstring i de lovgivende kamre i det amerikanske Senat.

Det skriver Wired.

Chew skal derfor forsøge at overbevise et sjældent enigt panel af amerikanske lovgivere fra begge partier i House Energy and Commerce Committee torsdag.

TikTok-topchefen skal overbevise de amerikanske lovgivere om, at appen ikke udgør nogen national sikkerhedsrisiko og at den populære app ikke skal forbydes i USA.

TikTok blev allerde sidste år gjort forbudt på alle føderale regeringsenheder - og amerikanerne er ikke blevet mere positivt stemt efter hele spionballon-affæren for få uger siden.

TikToks moderselskab, ByteDance med base i den kinesiske hovedstad Beijing, har øget sin lobbyvirksomhed i Washington i de seneste år og ansatte mindst 40 lobbyister, herunder mindst fire tidligere medlemmer af Kongressen, to fra hvert parti og kammer i Kongressen.

Alligevel lader det ikke til, at de 10 millioner dollar, som ByteDance har brugt i de sidste to år, har ikke ændret lovgivernes holdning til appen. Heller ikke Chews private møder med Washington-lovgivere lader til at have fået dem til at fravige deres ønske om et landsdækkende TikTok-forbud.