Hardware-giganten Dell planlægger at droppe kinesiske chips helt frem mod 2024, og selskabet har ligeledes bedt sine leverandører at reducere brugen af kinesiske komponenter.
Det skyldes bekymringer over spændinger mellem USA og Kina.
Det skriver Reuters.
Det sker lige midt i en tid, hvor de forskellige verdensdele opruster voldsomt for at have nok semiconductore.
Tilbage i juli stemte det amerikanske senat for at give landets chipmarked en saltvandsindsprøjtning på 380 milliarder kroner. EU er undervejs med et projekt til 43 milliarder kroner, mens Kina dog topper med en investering på 1005 milliarder kroner i egen chip-industri.
Det er ikke kun Dell, der bevæger sig væk fra kinesiske semiconductore. I slutningen af 2022 kom det frem, at Apples topchef, Tim Cook, planlægger, at Mac- og iPhone-producenten i fremtiden skal begynde at købe chips fra en kommende fabrik i delstaten Arizona i USA.
Chipsene bliver fremstillet af samme primære chip-underleverandør som hidtil for Apple, den taiwanske virksomhed TSMC, som i dag er klodens største chip-producent.
TSMC indledte forrige år konstruktionen af en chip-fabrik i Arizona, som ifølge planerne vil stå klar i 2024.
USA har også indført tiltag mod Kina, og amerikanske sanktioner på området har også ramt den kinesiske chipindustri. Den kinesiske chip- og teknologivirksomheden Biren, som er specialiseret i at udvikle AI-, Cloud- og high-performance chips, meldte tilbage i november om massefyringer.
Meldingen kom omtrent en uge efter, at den førende chip-producent taiwanske TSMC, indstillede leverancerne af særligt avancerede chips til det kinesiske selskab.
De manglende forsyninger til Biren var en direkte konsekvens af amerikanske sanktioner mod eksport af avancerede chip-teknologier til Kina, heriblandt processorer fremstillet med TSMC’s mest avancerede fremstillingsprocesser.