Når et Apple-produkt bliver til, er der som regel et hav af underleverandører, der træder til med komponenter til forbindelse, lager, skærme og meget mere.
Apples synes dog at styre væk fra flere nøgleleverandører i den kommende tid, ved at satse på egen produktion fremover, skriver finansmediet Bloomberg.
En af de vragede leverandører bliver netværksspecialisterne fra Broadcom, som fra 2025 ikke længere vil levere wifi- og bluetooth-chips til tech-mastodonten, lyder det.
I stedet vil Apple altså ty til egenudviklede chips til håndtering af de trådløse interfaces.
Mobil-gigant får sparket
Står meldingerne til troende, vil en anden chip-gigant også ryge inden for de næste par år.
Mobil-kæmpen Qualcomm og selskabets 5G-ekspertise står til at blive afløst af Apples egne bestræbelser indenfor den mobile bredbåndsteknologi.
Oprindeligt lød det endda, at Qualcomm skulle afløses allerede i 2024 modellen af iPhonen, iPhone 15, men nu forlyder det, at skiftet først vil ske fra en gang i 2025.
Med skiftet vil Apple sikre sig, at de væsentligste chip-komponenter i fremtidige iPhones vil stamme fra egen produktion.
Skærm-specialister ryger også ud
Andre specialister der får sparket, er ifølge Bloomberg skærm-afdelinger såsom sydkoreanske LG Display og Samsung Display, som begge er underafdelinger fra de sydkoreanske elektronik-tenorer.
Ifølge Bloomberg News vil Apple til at bruge sine egne paneler i fremtiden.
Selskabet vil samtidig bruge anledningen til opgradere nuværende OLED-baserede skærme i iPhones til den mere lysstærke Mini-LED teknologi, som i dag er at finde i selskabets XDR-skærm samt de største iPad og Macbook Pro-modeller.
Apple alle vegne
Med det store ryk mod egen produktion, bliver Apple fortsat mindre afhængig af underleverandører, en udvikling som Apple har styret imod i årevis, siden selskabet i 2010 fremviste sin første egenudviklede processor til iPhone 4, Apple A4 processoren.
Siden har selskabet benyttet sig af egne processorer til hele selskabets portefølje af iPhones, iPads, Macs, Macbooks og Watch-enheder.
Samtidig begynder Apple at flytte dele af produktionen ud af Kina og over til fabrikker i Indien, Vietnam samt til hjemlandet USA.