Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Philips Hue Inara: Retrohygge i haven

Inara er skabt som en klassisk udendørs væglampe, men med alle de smarte Hue-funktioner.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis man i forvejen har huset fuld af Hue-pærer og er vant til at styre sin belysning med smartphone og automatisering, giver det rigtig god mening også at udvide systemet til udendørs belysning.

Hue har et omfattende sortiment af lyskilder i forskellige afskygninger til haven, terrassen og altanen, og med Inara kommer der en stilfuld udvidelse, som i modsætning til nogle af de lidt mere vovede løsninger stræber mod et tidløst og neddæmpet look.

Vintagelook og robust materialer

Inara er skabt som en klassisk væglampe. Designet ligner noget, der i princippet kunne være skabt for hundrede år siden; dog afslører lampens konstruktion i letvægtsmetal, at den er af nyere dato.

Det matsorte aluminium giver en upåklagelig kvalitetsfornemmelse og er et fornuftigt valg, da det er vejrbestandigt og nemmere at rengøre og holde ved lige. Inara tåler al slags vejr.

Modsat flere andre af Hues udendørsprodukter er Inara ikke baseret på Hues udendørs lavvolts-system, der gør det nemt (og lovligt) at slutte lampen til en almindelig stikkontakt.

Den er skabt til et almindeligt 230 V lampeudtag, så hvis ikke du har det på ydermuren i forvejen, må du bestille en elektriker. Når den sag er på plads, er det nemt at montere lampen.

Varm glød

Du kan i princippet sætte hvilken som helst pære i lampen – også en, der ikke er smart. Du skruer blot bagpladen af, og så er der en almindelig E27-lampefatning.

Inara gør sig dog bedst med en af Hues’ smarte filamentpærer, hvor den fremhæver det varme lys, som giver en hyggelig stemning, når man sidder i haven eller på terrassen ud på aftenen en lun sommerdag. Sådan en pære følger med i pakken.

Glødepærerne kan ikke ændre farve, men du kan justere lysstyrken, så du får den mængde lys, der passer til situationen. Og som med alle øvrige Hue-pærer er der mulighed for at automatisere i alle leder og kanter med den omfattende Hue-app.

Indstil eksempelvis lyset til at tænde på et bestemt tidspunkt om aftenen og slukke igen, når morgensolen kommer. Eller vælg, at lampen skal slukke, når du forlader hjemmet, og tænde, når du vender tilbage.

Du kan også tilslutte en bevægelsessensor, så lyset automatisk tænder, når nogen bevæger sig i nærheden af den.

God pris

Med en pris på 749 kroner er Inara ikke nogen stor investering, så man kan godt tillade sig at hænge nogle stykker op på og omkring huset, hvis man ønsker et ensartet look i sin belysning. Det vil måske snarere være elektrikerregningen, man skal bekymre sig lidt om, hvis man ønsker nye udtag til hver lampe.