IBM: Kontant støtte til danske spiludviklere

IBM's satsning på Playstation 3-processoren Cell får nu it-giganten til at bakke op om en uges træningslejr i Aalborg for håbefulde gymnasieelever, der gerne vil ind i spilbranchen. Arrangørerne er overraskede, mens IBM gerne vil i kontakt med universitetsmiljøerne.

Til stor overraskelse for arrangørerne har IBM Danmark valgt at give økonomisk støtte til en uges træningslejr i Aalborg for gymnasieelever, der skal lære mere om at udvikle spil.

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening står bag videnskabslejren Game Developer Camp, der finder sted i samarbejde med Aalborg Universitet.

- IBM er gået ind med et ret godt beløb for os, og det betyder, at vi kan fastholde den lave deltagerpris. Det er ret overraskende, at IBM går ind og støtter, siger Jasper K. Juhl, der er specialestuderende i datalogi.

Involveret i processor

Han havde forventet at høre fra et firma med mere direkte tilknytning til spilbranchen.

IBM's støtte er interessant, fordi den til dels skyldes it-gigantens involvering i den Cell-processor, der blandt andet skal udgøre hjernen i den nye generation af Playstation-spilkonsoller fra Sony.

IBM står bag Cell sammen med Sony og Toshiba og kalder chippen for en supercomputer samlet på én chip.

Processoren har en ny arkitektur, der bygger på IBM's Power-processorer, og under sig har den hele otte underkerner, som den kan fordele arbejdsopgaverne ud til.

- Der kommer højest sandsynligt noget fagligt indhold om deres Cell-platform. Vi arbejder på at få en foredragsholder ud og snakke om platformsuafhængighed i spiludvikling, fortæller Jasper K. Juhl.

Test-miljø kan være på vej
Arrangørerne vil samtidig arbejde på at få et test-miljø baseret på Cell-processoren, som deltagerne så kan prøve at udvikle til.

Hos IBM Danmark er det Lars Berg, der har taget kontakten til arrangørerne, og han vil gerne bakke op om den danske spiluddannelse, som gik i luften sidste sommer.

- Der er en international puls i det her ekstremt innovative miljø, og der har vi et ønske om at positionere os. Cell er noget af det, vi gerne vil promovere, og jeg tror, at der er et langt større publikum til den her Game Developer Camp, end arrangørerne egentligt er klar over, siger Lars Berg.

For IBM handler det i høj grad også om at være synlig i universitetsmiljøet på Aalborg.

- Jeg sidder i en afdeling i IBM, som hedder strategic growth business inden for server og storage, og det er alle områder inden for Linux og spiludvikling og samarbejde med universiteter omkring RFID, det handler om, fortæller Lars Berg.

Træningslejren afholdes i sidste uge i juli, og der er i alt plads til 50 gymnasieelever. Ifølge Jasper K. Juhl er der fortsat ledige pladser tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere