Indien vil bekæmpe outsourcing-kriminalitet

Indiens softwareindustri vil med et nyt nationalt register forsøge at bekæmpe fusk og kriminalitet blandt ansatte i den hastigt voksende outsourcing-branche. Tiltaget kommer, efter tre ansatte hos et kundecenter i det sydlige Indien blev beskyldt for at stjæle mere end to millioner kroner fra Citibank-kunder i New York.

Den indiske softwareindustri forsøger nu at undgå yderligere ridser i lakken med et nyt nationalt register, som inden for fire uger skal gøre det lettere at undgå kriminalitet i virksomheder, der udfører arbejde for vestlige virksomheder. Det skriver Financial Times.

Tiltaget fra brancheorganisationen Nasscom kommer efter, at tre ansatte i et kundecenter i byen Pune i det sydlige Indien i sidste uge blev beskyldt for at stjæle mere end to millioner kroner fra Citibank-kunder i New York.

De ansatte arbejdede for outsourcing-firmaet Mphasis, der blandt andet udfører arbejde for Citibank. Ifølge det indiske politi har de tre ansatte udnyttet deres placering til at oprette falske bankkonti, hvorfra de overførte penge til Indien.

Sagen er dårlig reklame for de omkring 350.000 indere, der udfører administrativt arbejde for vestlige virksomheder, også kendt som business process outsourcing.

Arbejdet består blandt andet i at behandle personfølsomme data, og det er baggrunden for, at Nasscom med et nationalt register vil gøre det muligt at ansætte folk, hvor man ved lidt om deres baggrund.

- Registret vil gøre det muligt for de ansatte at finde jobs hurtigt og effektivt. For arbejdsgiverne giver det en mulighed for at ansætte de bedste, siger Sunil Mehta, en af Nasscoms topchefer, til Financial Times.

Han peger på, at Indien i dag ikke har unikke personnumre for landets borgere. Indiens lovgivning for datasikkerhed er samtidig svag, og mange virksomheder vælger derfor at leve op til amerikansk eller britisk lovgivning.

Nasscom har gentagne gange advaret industrien om at være mere påpasselig med sikkerhed og databeskyttelse af frygt for, at tilfælde af fusk kan koste millioner af kroner i tabte kontrakter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere