Læger får internethjælp til depression

Et pilotprojekt skal afprøve, om behandlingen af patienter med depression kan gøres bedre ved hjælp af internettet. Den praktiserende læge kan undervejs i forløbet få hjælp af amtets psykiatere, som kan vurdere, om behandlingen af patienten virker.

Psykiatrien i Vejle Amt vil over de næste knap to år afprøve internettet som hjælpeværktøj i de praktiserende lægers behandling af depression.

Lægen kan ved hjælp af internetprojektet få løbende støtte til behandlingen fra amtets psykiatere.

Det skal sikre, at behandlingen går den rigtige vej, så patienten ikke får det værre på trods af eksempelvis den medicinske behandling.

- Mange praktiserende læger råber op om, at det er for svært at få fat på psykiaterne. Med internettet kan vi skabe et intranet, hvor læge, patient og psykiater bliver koblet sammen, siger ledende overlæge Jørgen Tybjerg fra Psykiatrisk afdeling på Horsens Sygehus.

Følger med på sidelinjen

På hjemmesiden depcenter.dk vil patienterne dels kunne hente offentligt tilgængelige artikler om sygdommen depression.

Desuden kan patienten ved at logge sig ind løse en række opgaver og tests, som er med til at hjælpe læge og psykiater til at følge sygdommens udvikling mellem konsultationerne.

- Lægen kan sammen med patienten køre den sædvanlige behandling, mens vi som psykiatere kan stå på sidelinjen og se, at behandlingen går den rigtige vej, siger Jørgen Tybjerg.

Desuden vil patienterne få mulighed for at udveksle erfaringer med hinanden ved hjælp af interaktive webdagbøger.

Gode erfaringer fra andre sygdomme

Lægerne håber, at flere patienter kan behandles med de rette midler i tide, så patienterne undgår indlæggelser på grund af sygdommen.

Projektet vil løbe frem til oktober 2006 og er et samarbejde mellem Psykiatrien i Vejle Amt, IBM og Netdoktor. 100 patienter og fire praktiserende læger vil blive involveret.

Det er det første af sin art i verden, der har fokus på behandling af depression, en sygdom der rammer hundredtusindvis af danskere.

Erfaringer fra internetstøttet behandling af andre sygdomme gør lægerne optimistiske i forhold til at få gode resultater ud af pilotforsøget i Vejle Amt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere