Kold skulder til Bonos købstilbud på Hitman

Det britiske spilfirma SCI har fået opbakning fra 25 procent af aktionærerne i konkurrenten Eidos, der ejer den danske Hitman-skaber, IO Interactive. Dermed kan SCI være på vej til at vinde kampen om at købe Eidos, mens det ligner en kold skulder til Bono-selskabet Elevation Partners.

Tre institutionelle aktionærer med i alt 25 procent af aktierne i det britiske spilforlag Eidos er klar til at sælge til den britiske konkurrent SCI. Det skriver det britiske dagblad The Guardian.

Det ser derfor ud til, at SCI med sit bud på 814 millioner kroner slår Bono-selskabet Elevation Partners, som ellers var først ude med et bud på den britiske Hitman-ejer og så ud til at lande aftalen.

Eidos' egen bestyrelse har anbefalet aktionærerne at sælge til Elevation Partners for i alt 769 millioner kroner, men budstrukturen betyder, at SCI kan blokere for købet ved at få støtte fra 25 procent af aktionærerne.

Det er selskabet nu meget tæt på, efter at hovedsageligt investeringsfirmaet Schroder Investment Management, der ejer knap en femtedel af Eidos, har valgt at pege på SCI som køber.

Ledelserne i Eidos og SCI skal mødes på SCI's kontor i London tirsdag eftermiddag, og her kan den danske Hitman-skaber Janos Flösser meget vel være blandt deltagerne.

Eidos købte IO Interactive for en kvart milliard kroner i marts 2004, og det danske selskabs spilfigur Hitman er nu blandt Eidos' stærkeste kort.

Bono har således også været på besøg på Kalvebod Brygge i København i forbindelse med Elevation Partners' forsøg på at købe Eidos.

Ifølge The Guardian skal Eidos-ledelsen på mødet finde svar på, om SCI er egnet til at overtage Eidos. SCI har en anden stil og outsourcer for eksempel produktionen af sine spil, mens Eidos har 400 udviklere ansat direkte.

Elevation Partners er klar til at betale kontant for Eidos, mens SCI vil betale med aktier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere