The Internet Monitor er klar

Halvdelen af alle danskere er jævnligt på nettet. I Europa overgås vi kun af Norge, Sverige og Holland.

Indhold

Undersøgelsen The Internet Monitor løber af stabelen to gange om året, og resultatet af forårets spørgerunde er netop offentliggjort. Her er 400.000 mennesker spurgt om deres brug af internettet.

Hvis man kigger på en periode på 14 dage viser det sig, at 30 procent af alle europæere havde været online i løbet af dette tidsrum. Det er en stigning på tre procentpoint pr. halvår i det sidste år. Fire procent havde handlet på nettet. Tallet dækker over store regionale forskelle. Kun en tiendedel af portugiserne havde været på nettet, mens seks ud af ti nordmænd og 49 procent af danskere havde brugt nettet i løbet af de to uger.

Tiden på nettet tages først og fremmest fra den tid, vi ellers ville have brugt foran fjernsynet. Danskerne har svaret, at 28 procent af tiden foran browseren ellers ville havde været foran tv-apparatet. På europæisk plan er tallet hele 43 procent.

En fjerdedel af alle spurgte danskere havde prøvet at handle på nettet. Det var mest bøger og beklædning, der blev købt af danskerne. Hvor køb af rejser udgør 22 procent af al privat handel på nettet i USA, er salg af rejser online endnu ikke slået igennem i Danmark eller resten af Europa.

Et resume af den seneste undersøgelse kan findes hos firmaet Pro Active International, der sammen med en lang række samarbejdspartnere står bag The Internet Monitor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere