AMD lancerer 64 bit Centrino-rival

AMD forsøger nu at snuppe en bid af Intels enorme stykke af den kage, som markedet for processorer til bærbare pc'er udgør. Derfor lancerer AMD nu sit nye bud på en processor til bærbare pc'er. Producenter som HP, IBM og Dell tøver dog med at tage den nye processor til sig.

Den amerikanske chipproducent AMD vil udfordre ærkerivalen Intels dominerende position på markedet for processorer til bærbare pc'er.

Derfor har selskabet nu lanceret en ny serie af 64 bit-processorer under navnet Turion.

De skal tage kampen op mod Intels Centrino-platform, der har sikret Intel en solid førerposition som leverandør af chips til bærbare pc'er.

Intels Centrino-platform består af Pentium M-processorerne, Intels særlige chipsæt og chip til trådløse netværk.

AMD's Turion er derimod kun en processor, mens producenterne af bærbare pc'er skal vælge chipsæt og netkort fra tredjepartsleverandører.

De store fraværende

Chipproducenten er i sandhed den lille, når det gælder de bærbare pc'er.

AMD sidder på blot ni procent af markedet for processorer til bærbare. Intel har med Pentium 4, Celeron og Pentium M i alt 86 procent, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Intels Centrino-platform er især populær i kraft af lavt strømforbrug. AMD's Turion kommer både i versioner tunet til kraftig ydelse og i versioner til lavere strømforbrug og længere batterilevetid.

Desuden understøtter Turion-processorerne 64 bit ligesom AMD's øvrige processorer. Intels Pentium M er endnu kun 32 bit. Til gengæld er det foreløbigt begrænset, hvor meget software, der understøtter 64 bit til pc-platformen.

En række producenter af bærbare pc'er har annonceret, at de vil lancere modeller med Turion-processorer. Det gælder blandt andre Fujitsu-Siemens, Acer og Asustek.

Til gengæld har i hvert fald tre af de øvrige store producenter, IBM, Dell og Hewlett-Packard, ikke meldt ud, om de vil bruge AMD's nye processorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere