Computer Associates? blå blodtransfusion

IBM-veteranen John Swainson blev håndplukket til at videreføre Computer Associates som uplettet og vederhæftig it-leverandør.

I februar satte John Swainson sig officielt i den varme stol som President og Chief Executive Officer for Computer Associates (CA).

Hans vigtigste opgave er at genoprette CA?s renommé oven på flere års turbulens med påstået regnskabsfusk. Forretningsstrategisk tyder de foreløbige signaler fra Swainson på en slags status quo: Op gennem 90?erne foretog CA opkøb efter opkøb af virksomheder, indtil regnskabsskandalen satte en brat stopper for aktiviteterne.

Han har oprettet en ny stilling og ansat en ansvarlig for strategi og forretningsudvikling. Det tydes som et tegn på, at opkøb atter kommer på dagsordenen.

For nylig skrev John Swainson i et internt memo: ?Konsolidering er en nøglefaktor i teknologisektorens øjeblikkelige fremdrift. Konkurrence-landskabet ændrer sig med lynets hast?. Og den nye direktør tog sig også tid til en snak med det amerikanske Computerworld:

? Hvordan har det været at forlade IBM efter 26 år og så pludselig finde sig selv som topchef for en stor koncern?

? Det var lidt skræmmende. Man træder ind ad døren uden at vide en pind og uden at kende et øje efter at have eksisteret i et miljø, hvor man kendte alt og alle ud og ind. Efter et døgns tid er det så slut med at være novice, men man føler sig stadig lidt på herrens mark, for at sige det mildt. Trods alt har CA?s medarbejdere oppebåret en utrolig moral og lydhørhed over for virksomhedens kunder, og nu er det så min opgave at afstikke en opbyggelig kurs, rettet mod vækst, efter flere års stagnation.

? Fornemmer du nogen bekymring hos kunderne for de juridiske problemer, CA stort set fik kastet af sig sidste sommer?

? Vi kommer til at lægge en bunke kræfter i at arbejde med vores image over for kunderne, ingen tvivl om det. Heldigvis er en stor del af vores juridiske og selvforskyldte sår begyndt at hele, men ikke alle.

? Du har sikkert hørt masser af kunde-sladder om CA, inden du forlod IBM. Hvordan var kundernes attitude over for CA?

? De var lettede over, at CA havde lagt balladen bag sig. Dermed ikke sagt, at det var den almene holdning. Men at de hænger ved endnu og virker ærligt engagerede i, at vi kommer på ret køl, siger meget. Mit mål er at give dem grund til fortsat optimisme. Lige nu følger de os nøje og lurer på de næste skridt. Vi skal endnu bevise, at vi stadig er en relevant leverandør, og det sker ikke på et splitsekund.

? Hvordan vil du personligt håndtere kunderelationer?

? Min plan er at tale eller mødes med en kunde hver eneste dag. Det gjorde jeg i mit gamle job. Af og til vil det ske per telefon ? men helst ansigt til ansigt. Jeg har det ikke godt, hvis jeg ikke er i daglig kundekontakt.

? Hvor højt rangerer du kunderne sammenlignet med f. eks. investorerne eller medarbejderne?

? Kunderne betaler regningerne, så de vil altid komme i første række. De overhaler selv investorerne. For man kan ganske enkelt ikke opbygge en bæredygtig virksomhed, hvis man ikke har tilfredse kunder.

? Du har talt om at revurdere status af de omkring 500 produkter i CA?s portefølje. Hvad vil overleve, og hvad vil ikke?

? Aner det ikke, må mit ærlige svar lyde, men jeg er ikke ude på at skrotte produkter, og jeg føler mig stærkt forpligtet til at supportere kunderne på et fremtidsorienteret plan. Men ud af 500 produkter vil nogle, ikke i samme grad tegne den strategiske fremtid for, hvordan kunderne ønsker at opbygge, køre og styre deres forretning. Livstids- og systemhåndtering samt sikkerhed har særligt vigtige positioner under hele styringen af forretningens infrastruktur. Vi søger metoder til at integrere disse top-prioriteter og forstærke dem gennem opkøb eller udvikling. Kort og godt vil vi koncentrere os om det, vi er særligt gode til.

? Vil I fortsat lægge hovedvægten på mainframe-produkter nu, hvor visse finansanalytikere melder om et vigende marked?

? Mainframe-produkter repræsenterer halvdelen af CA?s omsætning. Det er indlysende, at vi fortsat vil have fokus på mainframen ? vi ser den som en særdeles holdbar platform for et hav af opgaver. IBM sælger flere end nogensinde. Vi ville være godt tossede, hvis vi droppede vort mainframe-fokus. Men man dør, hvis man ikke tænker innovativt og fremadrettet. Vi ønsker at være førende inden for system- og sikkerhedshåndtering med afsæt i mainframen og vil fortsat investere her. Men vi er samtidig nødt til at rette blikket mod vækstområder: Windows, Linux og distribuerede systemer. Vores mantra her hedder integrerede løsninger hele vejen.

? I den juridiske tvist har New Yorks offentlige anklager forlangt, at I hyrer en uafhængig revisor, som ?overvåger? og sikrer god regnskabsskik. Hvordan er status?

? En del af betingelsen for, at vi er blevet givet lang snor, mens der efterforskes, er, at vi ansætter en ?Chief Compliance Officer?. Vi er i fuld gang med at lede efter en med den rette profil, professionalisme og gennemslagskraft. Jeg har dog endnu ingen idé om, hvornår han eller hun kan ansættes.


Læs historien fra fredagens avis i pdf-format (fylder 302 kb)

Computerworld side 20




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere