Hackerindbrud giver boom for Hilton-mobil

Efter milliardærarvingen Paris Hiltons adressebog og private mobilfotos blev spredt på internettet, har mobilselskabet T-Mobile oplevet endnu større efterspørgsel. Det var ellers en sikkerhedsbrist hos selskabet, som gav hackere frit spil.

Dårlig omtale viser sig atter at være bedre end alle andre former for omtale. Efter milliardærarvingen og reality-kendissen Paris Hiltons adressebog og private mobilfotos er blevet spredt på internettet, har kunderne nærmest revet T-Mobiles telefoner væk.

T-Mobile har fået masser af dårlig omtale, efter det er kommet frem, at en hacker i mere end et år har haft adgang til de filer, som selskabets kunder havde liggende på T-Mobiles servere.

Dermed fik hackeren fat i både private fotos og en efterretningsagents fortrolige dokumenter.

Milliardær-arvingen Paris Hilton, som optræder i tv-reklamer for T-Mobiles Sidekick-tjeneste, fik på den måde stjålet en række private fotos.

Kunderne iler til

Hackeren blev pågrebet i december, men for tre uger siden lykkedes det angiveligt en anden hacker at gentage bedriften.

Det skabte store overskrifter i sladder- og tabloidpressen, fordi Paris Hiltons adressebog med adskillige Hollywood-stjerners private mobilnumre blev spredt på internettet.

Men det har ikke skræmt kunderne væk fra T-Mobile. Tværtimod, skriver magasinet Technewsworld.

T-Mobile-forhandlere i New York melder nu udsolgt og om ekstra stor efterspørgsel i de sidste uger, efter skandalen har rullet.

- Alt, hvad der involverer Paris Hilton, selv hvis det er relativt tragisk, ser ud til rykke salgsbarometeret opad, siger direktør David Carlson fra reklamefirmaet Heavy til Technewsworld.

Usikre Hollywood-mobiler

Et amerikansk sikkerhedsfirma satte i forbindelse med den netop overståede Oscar-uddeling yderligere fokus på usikre mobiltelefoner.

Tre medarbejdere fra Flexilis skjulte sig i mængden af tilskuere uden for Kodak Theater, hvor uddelingen foregår. De fandt 100 avancerede mobiltelefoner, der var sårbare for hacking. Det skriver avisen New York Times.

En rygsæk med en medbragt bærbar pc og en kraftig antenne var nok til at spore telefonerne uden at påkalde sig opmærksomhed fra det massive sikkerhedsopbud.

Mens hackerindbruddene hos T-Mobile var rettet mod mobilselskabets servere, gik Flexilis efter telefoner med en usikker Bluetooth-opsætning.

- Vi gør det for at forsøge at øge sikkerheden i den trådløse verden til det samme niveau, som vi nu forventer i fastnet-verdenen, siger John Hering, medstifter af Flexilis, til New York Times.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere