Dansk Apple-forhandler rider på Ipod-bølge

Det danske datterselskab af Apple-forhandleren Office Line nyder godt af den megen opmærksomhed, som Apple har fået i kraft af musikafspilleren Ipod. Selskabet øgede sit overskud i Danmark trods ekstraordinære udgifter. I år håber den nye direktør, at forhandleren kan få en bid af Apples aftale med staten og kommunerne.

Den norskejede Apple-forhandler Office Line kunne i 2004 nyde godt af, at Apple har haft et af sine bedste år, båret frem af den megen opmærksomhed, musikafspilleren Ipod har fået.

Det har også smittet af på Office Line i Danmark, hvor det især har været selskabets nyrenoverede butikker, der har været med til at give et godt årsresultat.

- I tredje kvartal investerede vi en del i ombygninger af butikkerne. De har gjort det flot i år, siger direktør Jerrik Bagger Sørensen fra Office Line Danmark.

Han peger samtidig på, at den megen spalteplads, som Apple har fået i årets løb, også har hjulpet.

- Vi er en 100 procent dedikeret Apple-forhandler, så når det går godt for Apple, så går det som regel også godt for os. Vi har redet med på Ipod-bølgen, som har været med til at sætte ekstra fokus på Apple, siger Jerrik Bagger Sørensen.

Underskud i tredje kvartal

Han kom til Office Line i oktober, netop som selskabet kom ud af et underskudsgivende tredje kvartal, der var præget af omkostninger i forbindelse med ombygningerne.

Desuden havde Apple over sommeren problemer med at levere varerne til de danske forhandlere, der på den måde blev ramt på omsætningen.

Det fik Apple rettet op på, og derfor kom Office Line i Danmark ud af hele 2004 med et overskud (EBIT) på 1,62 millioner kroner og en omsætning på 100 millioner kroner.

Dermed er Danmark fortsat Office Line-koncernens næststørste forretning efter det norske hjemmemarked. Det er samtidig en fremgang i forhold til regnskabsåret 2003, hvor Office Line i Danmark fik et overskud på 1,37 millioner kroner ud af en omsætning på 78,9 millioner kroner.

Ser muligheder i SKI

Jerrik Bagger Sørensen forventer, at det vil være muligt at forbedre årets resultat i 2005. Det skal blandt andet ske ved at fokusere mere på at forene konsulentdelen med hardwaredelen.

For eksempel skal der sættes fokus på integrationen mellem Apples produkter og pc-platformen, fordi kunderne her kan se en stor besparelse.

- Vi har mange store kunder, som har grupper af Apple-brugere, som it-afdelingerne ikke rigtigt har styr på. De vil gerne kunne styre Apple-systemerne mere centralt fra it-afdelingen, forklarer Jerrik Bagger Sørensen.

Derudover håber han på, at Office Line også vil få gavn af, at Apple er kommet med i den store offentlige aftale om it-indkøb, SKI.

- Den giver også nogle muligheder for os, især inden for uddannelsessektoren, som altid har været et fokusområde for os og for Apple generelt, siger Jerrik Bagger Sørensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere