Dansk Folkeparti kræver Tetra i år

Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, melder sig nu også på banen med et krav om, at der skal tages en beslutning om et fælles mobil-nødnet i beredskabet allerede i år. DF er klar til at gå uden om regeringen og skabe et alternativt flertal.

Efter mange års tøven ser det ud til, at en beslutning om at indføre et fælles radiokommunikationsnet, baseret på Tetra-teknologien, for politi, forsvar, ambulancer og brandvæsen rykker nærmere.

Dansk Folkeparti melder sig nu på banen med et krav om en beslutning i år, selvom det seneste forsvarsforlig først lagde op til en gennemførelse i 2007.

- Det er for galt, at der er ikke er sket noget med det tidligere. Ikke bare den borgerlige regering, men også den tidligere regering har sløset med det. Nu skal vi rykke så hurtigt som muligt, siger Peter Skaarup, rets- og forsvarsordfører for Dansk Folkeparti.

Udmeldingen kommer kort tid efter, at Socialdemokraterne meldte ud med det samme krav om, at teknologien Tetra skal være fremtidens standard for digital kommunikation for både politi, forsvar, ambulancer og brandvæsen.

Klar til alternativt flertal

På baggrund af regeringsgrundlaget, der blev fremlagt i sidste uge, og hvor Dansk Folkeparti følte, at partiet ikke fik sat sit fingeraftryk, er Peter Skaarup klar til gå i alliance med netop Socialdemokraterne for at få beslutningen gennemført.

- Det er helt klart, at vi vil lægge et pres på regeringen. Regeringen har ikke lyttet særligt meget til vores ønsker, og derfor får vi en mere løs rolle i forhold til at skabe alternative flertal, fortæller han.

Det er blandt andet ulykken i Seest, flodbølgen i Asien og specielt en kommende kommunalreform, som har fået både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti ud af hullerne.

Beslutningen om et fælles dansk beredskabsnet baseret på teknologien Tetra har ladet vente på sig i flere år, mens en række andre europæiske lande allerede har taget deres beslutning.

Advarer om tab af liv

Et fælles Tetra-system har de fordele, at man vil kunne kommunikere på tværs af myndigheder, ligesom det indeholder mulighed for gruppekald og prioritering af opkald. Væsentlige funktioner i tilfælde af en ulykke.

Senest var Foreningen af Kommunale Beredskabschefer på banen med en advarsel om, at det kunne koste menneskeliv, hvis ikke beslutningen om et fælles radiokommunikationsnet baseret på Tetra snart blev taget.

Den manglende beslutning er specielt blevet et problem i forbindelse med kommunesammenlægninger på grund af den kommende strukturreform.

Her skal mange kommuner investere i nyt radioudstyr, og de penge risikerer gå at til teknologi, der ikke spiller sammen, hvis en fælles beslutning mangler.

Det skønnes, at udgifter til nye nødradioer i hele beredskabet vil koste omkring 800 millioner kroner. Regeringen har nævnt et fælles radiokommunikationsnet i sit nye regeringsgrundlagt, men der er hverken nævnt et årstal eller sat navn på teknologien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere