Counter-Strike får dansk tv-kanal

Danske computerspillere får snart deres egen tv-kanal, som vil vise danske dyster i populære spil som Counter-Strike 24 timer i døgnet. Bag kanalen står Dansk Bredbånd og Esport Systems, der ser store kommercielle muligheder i tv-reklamer til målgruppen.

Computerspil er ikke bare et marked i vækst, men også en stor passion for mange af de mennesker, som bruger deres tid på det.

Det vil firmaerne Esport Systems og Dansk Bredbånd nu udnytte til at skabe en dansk tv-kanal, der 24 timer i døgnet udelukkende satser på computerspil og viser de bedste spillere i Danmark tørne sammen på skærmen.

- Vores perspektiv er et sportsligt perspektiv, og i enhver interessant sport er der er en masse seere, som gerne vil se de dygtigste spillere. De får de nu mulighed for på en nem og let måde, siger Henrik Breilev fra Esport Systems.

Direkte ind i stuen

Kunder hos Dansk Bredbånd vil kunne se kanalen direkte på fjernsynet i stuen, mens andre vil kunne se den over internettet via Windows Media Player.

Tv-kanalen er blot et af initiativerne fra Esport Systems, som forsøger at sætte system i det voksende danske marked for computerspil, hvor folk spiller mod hinanden over nettet.

Firmaet har tidligere stiftet E-sportsligaen, som var beregnet for de 50 bedste danskere i skydespillet Counter-Strike, der gennem flere år har været det mest udbredte netspil.

Nu har ligaen indledt et nyt samarbejde med europæiske Electronic Sports League, hvilket betyder, at der åbnes for sluserne, så alle danske computerspillere kan melde sig til og indgå i turneringsstrukturen. Samtidig åbnes der for andre populære spil.

Op- og nedrykning

Forbilledet er turneringsformen, som den eksempelvis kendes fra fodboldverdenen.

Det betyder, at der i Danmark kommer en pro-liga og en amatørliga fulgt op af en rangliste for folk, som vil forsøge at kvalificere sig.

De dårligste fra pro-ligaen skal spille nedrykningskampe, mens de bedste opnår adgang til europæiske turneringer.

Guleroden er en halvårlig præmiesum på 50.000 kroner, som stammer fra en ny sponsoraftale med Dansk Bredbånd.

Premiere i juni

En sæson varer et halvt år, og Esport Systems håber, at den nye tv-kanal kan få sin premiere, når de afsluttende kampe i den første sæson skal afvikles sidst i juni. Kanalen vil ud over Counter-Strike byde på en række andre populære spil.

Henrik Breilev ser store kommercielle muligheder i tv-kanalen, fordi blandt andre hardware- og softwareleverandører kan have interesse i at nå målgruppen.

- Lige nu er det sådan, at ingen får løn i det her, fordi det hele foregår på frivilligt basis. Skal det løftes op og være professionelt, skal der skabes mulighed for indtjening, og det vil tv give mulighed for på en ny og anderledes, siger han.

Han henviser til det koreanske marked, hvor nationale tv-kanaler har flere millioner seere, når der dystes i computerspil.

400.000 spillere

I Danmark åbnes der for tilmelding til den nye spilturnering i samarbejde med Electronic Sports League (ESL) onsdag, og Henrik Breilev øjner en stor målgruppe.

- Der er 2.500 Counter-Strike-hold registreret i Danmark, og jeg vil tro, at der er mellem 10.000 og 20.000 meget aktive spillere i Danmark, som også følger med. Snakker vi bredt er der mange, mange flere, fortæller han.

Det nye system fungerer ved, at folk melder sig til turneringen med de dage, hvor de kan spille. Systemet matcher herefter kampe op mellem medlemmerne.

På europæisk plan har ESL mere end 400.000 spillere, og blandt andet i Tyskland er præmiesummen trekvart million kroner per sæson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere