IBM vil lokke softwarefirmaer over på Linux

IBM vil have de uafhængige softwareproducenter til at skrive programmer til Linux. Målet er at gøre programmerne mindre afhængige af hardwaren. Det vil IBM hjælpe softwarefirmaerne med for at gøre det lettere at sælge Linux-systemer på anden hardware end Intel-platformen.

Verdens største it-firma, amerikanske IBM, vil forsøge at samle endnu mere opbakning til open source-styresystemet Linux.

Derfor søsætter selskabet nu charmeoffensiv for at få op mod 6.000 uafhængige softwareproducenter til at skabe Linux-versioner af deres software.

IBM's lokkemad er, at selskabet vil hjælpe med testsoftware og rådgivning til softwareproducenterne gennem et initiativ, som IBM kalder Chipchopper.

På den måde skal producenterne få tilpasset deres programkode, så den samme kode kan afvikles på forskellige hardwareplatforme.

Samtidig skal værktøjerne hjælpe firmaerne med få koden til at passe sammen med Linux Standard Base-standarden.

- Vi har sagt siden 2000, at Linux kan gøre det samme for applikationer, som internettet gjorde for netværk. Linux vil få alle hardwareplatforme til at se ens ud for applikationerne, og det, synes vi, er en god idé, siger Scott Handy, chef for IBM's Linux-afdeling.

Linux på andet end pc-processorer

IBM har gennem en årrække støttet udviklingen af open source og specielt styresystemet Linux.

Linux er fortsat mest udbredt på x86-platformen, altså den chiparkitektur som anvendes på pc'er og ofte kaldes Intel-platformen, selvom flere andre producenter laver x86-chips.

IBM har længe slået på tromme for at gøre Linux til standardplatform på tværs af arkitekturer. Blandt andet har IBM lanceret Linux-understøttelse på selskabets Zseries-mainframes og på servere med IBM's Power-processorer.

Det betyder, at 40 procent af IBM's solgte Linux-systemer i dag kører på andre arkitekturer end x86.

Ved at hjælpe softwareproducenterne til at få deres kode til at være mindre afhængig af specifik hardware håber IBM at øge salget på andre platforme.

IBM lægger da heller ikke skjul på, at værdien for både IBM og de softwareproducenter, der går med i programmet, først og fremmest ligger i markedsføringen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere