Færgeordre sætter fuld damp på ERP-firma

En it-ordre på over 10 millioner kroner til rederiet Color Line giver it-firmaet Multiplus Solutions - det tidligere Lindhard - forhåbning om stor vækst i 2005. ERP-selskabet har udviklet sit eget system fra bunden, men føler sig alligevel teknisk rustet til at tage kampen op mod giganter som Oracle og SAP.

ERP-selskabet Multiplus Solutions har fået en god begyndelse på 2005 med en ordre på over 10 millioner kroner til rederiet Color Line.

Multiplus har til rederiet udviklet en løsning, som holder styr på de rejsendes indkøb ombord på færgerne og sørger for, at de rigtige varer venter i havnen, når færgen lægger til kaj.

Den største del af ordren har ligget i nordjyske Hirtshals, hvor Color Line har sit danske hovedlager. Derudover tages systemet i brug i den norske kystby Sandefjord.

Vækstår i 2005

Multiplus Solutions danske landechef, Michael Holm, forventer, at projektet er startskuddet på et år med stor vækst for det norsk-ejede ERP-selskab.

- Color Line-ordren slår igennem i 2005-regnskabet, og dertil kommer, at vi har otte meget konkrete sager på store og mellemstore virksomheder på vej. Vi forventer en pæn omsætningsstigning i 2005, siger han.

Multiplus Solutions var indtil for få måneder siden kendt som Lindhard, men den norskejede koncern valgte at tage navneforandring for at knytte sig tættere til det egenudviklede ERP-system Multiplus.

I alt har selskabet 45 ansatte, hvoraf de otte sidder i Danmark, og det er her, at den største del af ordren til Color Line er gennemført.

Lindhard splittet op i to

Multiplus bygger på den del af det danske ERP-selskab Lindhard, som har stået for at udvikle ERP-systemet Multiplus.

Den anden del af Lindhard, som stod for konsulentydelser til ERP-systemer fra konkurrenterne Oracle og Baan, blev solgt fra til hollandske Watermark i 2002, men har siden skrantet økonomisk.

De to datterselskaber deler i dag lokaler og kantine i Birkerød, men har rent forretningsmæssigt ikke noget med hinanden at gøre, selvom mange tidligere kollegaer er havnet på hver sin etage.

Gennembrud

Michael Holm blev landechef for Multiplus Systems - der dengang stadigt hed Lindhard - i Danmark i begyndelsen af 2003, og selskabet har siden satset på løsninger til logistik- og produktionsvirksomheder samt offshore og skibsfart.

- Det har vi brugt det første års tid til at bygge op og sagt nej tak til opgaver, vi mener lægger uden for de felter. Det vigtige for os er, at vi får succeshistorier og vokser organisk, siger Michael Holm.

Opgaven for Color Line er derfor et væsentligt gennembrud på markedet for færger og cruiseliners.

Selskabets ERP-system er i dag baseret på Java og XML, og Michael Holm mener, at det teknisk er fuldt konkurrencedygtigt med systemer fra langt større konkurrenter som SAP og Oracle.

- Det er en trængt branche, og der kommer til at ske et stort udskilningsløb i 2005. Mange føler sig klemt, og det skal vi nok benytte os af og holde fokus, hvor vi er gode, siger han.

Rolls Royce som hovedkunde

Den største kunde i Multiplus Solutions er Rolls Royce-koncernen, som specielt har mange offshore-aktiviter.

Koncernen kommer til Danmark i februar, og det betyder, at Multiplus i Birkerød skal stå for at implementere sit ERP-system i to nye afdelinger.

Multiplus fik i Danmark en omsætning på godt otte millioner kroner og et nulresultat i 2003. På grund af store investeringer forventer Michael Holm, at selskabet også kommer ud af 2004 med et nulresultat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere