Sonofon får ny nordisk topchef

Norske Telenor samler ledelsen af sin mobil- og fastnetforretning i ét, og norske Morten Karlsen Sørby kommer til at stå i spidsen. Trods ændringerne er nordmændene fortsat på jagt efter en ny topchef til sit danske datterselskab Sonofon.

En forenkling af organisationen i Norges største teleselskab, Telenor, betyder, at norske Morten Karlsen Sørby fremover får det samlede ansvar for selskabets mobil- og fastnetkommunikation i hele Norden.

Det gælder også det danske datterselskab Sonofon, som i sidste uge mistede administrerende direktør Steen Jespersen, der nåede at få mindre end fire måneder på jobbet. Han var den tredje topchef i Sonofon i løbet af godt et år.

Søger fortsat dansk direktør
Trods ændringerne i koncernledelsen er Telenor fortsat på jagt efter en ny administrerende direktør for Sonofon i Danmark. En post, som midlertidigt varetages af norske Jan Edvard Thygesen.

Ifølge kommunikationsdirektør Karin Skjødt Hindkjær betyder ændringerne, at Sonofon fremover indgår i en langt større nordisk organisation.

- For de fleste af vores medarbejdere betyder det, at de fortsætter i samme setup, men med et større nordisk perspektiv. Jan Edvard Thygesen sidder stadigt som direktør med ansvar for de daglige aktiviteter, siger hun.

Ændringerne sker som et led i en større ændring i Telenor, hvor det nordiske marked fremover ses som et. Telenor havde tidligere samlet sine mobilaktiviteter i forretningsområdet Nordic Mobile.

Fælles produktplatform

- For vores nordiske kunder betyder det, at vi blandt andet arbejder med at skabe en fælles nordisk produktplatform og tjenesteproduktion, udtaler Morten Karlsen Sørby i en pressemeddelelse.

Koncentrationen i ledelsen skal frigive kræfter til, at Telenor kan fokusere yderligere på det internationale marked, hvor det norske selskab henter halvdelen af dets indtægter.

Telenor overtog det fulde ansvar for Sonofon, da det norske teleselskab i december 2003 købte den amerikanske partner Bellsouth ud.

Siden har Sonofon været voldsomt presset af specielt den form for lavpristelefoni, som Telmore lancerede på det danske marked.

Med Telias køb af Orange risikerer Sonofon at glide ned på pladsen som blot det tredjestørste mobilselskab i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere