Mobiludvikler ansætter efter massefyring

Det har givet nye job i Aalborg, at Infineon-selskabet Danish Wireless Design før jul fyrede 65 mobiludviklere i København. Selskabet udvikler indmaden til mobiltelefoner og lever godt af, at mobilproducenter som Nokia og Sony Ericsson i stigende grad overlader udviklingen til andre.

Der er fuld damp på kedlerne hos det danske Infineon-selskab Danish Wireless Design, selvom det kort før jul måtte fyre 65 mobiludviklere i København.

Selskabet har base i Aalborg, og her er der i stedet blevet plads til 35 nye ansatte efter den opgivne satsning på en afdeling i København.

Danish Wireless Design blev stiftet af tyske Infineon i 1999 og er siden vokset støt og roligt til nu 120 ansatte.

Ansatte og fyrede
Det fejlslagne projekt i København opstod, da Flextronics-selskabet Microcell i sommeren 2004 fyrede 80 mobiludviklere i København.

Danish Wireless Design stod foran vækst og skrev derfor kontrakt med 65 af de fyrede, men måtte blot fire måneder senere erkende, at der ikke var brug for arbejdskraften og uddele nye fyresedler.

- Projektet, som de skulle køre, blev redefineret. Det viste sig, at vi havde duplikater af kompetencer i Aalborg og København, og så lukkede vi København igen og øgede bemandingen i Aalborg, fortæller administrerende direktør, Per Hartman Christensen.

Infineon Technologies Danish Wireless Design A/S Årsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Omsætning98,489,2
Resultat af primær drift (EBIT)3,64,2
Resultat før skat 3,74,5
Resultat2,53,1
Egenkapital6,36,8
Antal ansatte9561
Mobil-indmad
Danish Wireless Design udvikler indmaden i mobiltelefoner i samarbejde med andre Infineon-datterselskaber i Tyskland, Østrig Indien og Kina.

Aftagerne er primært store mobilproducenter i Asien, som slipper for at udvikle nye mobiltelefoner helt fra bunden og i stedet kan nøjes med at koncentrere sig om eksempelvis design, brugervenlighed og markedsføring.

Markedet for den slags outsourcing er i kraftig vækst. Det kan aflæses i regnskabet hos Danish Wireless Design, hvor omsætningen i regnskabsåret 2003/04 steg med 10 procent til 98,4 millioner kroner. Overskuddet lød på 2,5 millioner kroner.

- I dag er der ikke så mange, der interesserer sig for indmaden i telefonen, hvis den bare virker pålidelig og attraktiv. Mange af de store mobilproducenter outsourcer platformen og bygger deres eget interface og design, siger Per Hartman Christensen.

Analyser har tidligere forudsagt, at 40 procent af alle solgte mobiltelefoner i 2005 vil være ODM-modeller, hvor ODM betegner, at indmaden er skabt af andre end mobilproducenten selv.

Lokal international konkurrent

Danish Wireless Design gør i princippet det samme som det danske datterselskab af Texas Instruments, der også holder til i Aalborg.

Alligevel mener Per Hartman Christensen ikke, at de to selskaber er konkurrenter og for eksempel kæmper om medarbejdere.

- Begge parter ser det mere globalt. Det er vigtigt, at vi har en god industri i området, som tilsammen giver mere kompetente medarbejdere, så som sådan har vi ikke kamp om nøglemedarbejdere, siger han.

For Danish Wireless Design bliver den store arbejdsopgave nu at gøre selskabets mobildesigns til næste generations mobiltelefoni, 3G, klar til masseproduktion.

- Vores største udfordring næste år er at modne UMTS-løsningen og kigge ind i 4G. Vi tester den i alle mulige brugssituationer, og der har vi fordelen af Infineons organisation, der er repræsenteret i langt de fleste lande i verden, siger Per Hartman Christensen.

Dansk kompetence

I alt har Infineon 1.000 ansatte inden for Danish Wireless Designs arbejdsområde, og opgaven i Aalborg er at integrere de forskellige afdelingers arbejde til et samlet produkt.

Lige nu har Danish Wireless Design derfor 20 indere blandt de ansatte. Trods globaliseringen frygter Per Hartman Christensen dog ikke for fremtiden for den danske mobilbranche.

- Vi har mange års kompetence og erfaring inden for området. Både Kina og Indien har kun en tradition på tre år, hvor vi her i området har 15 til 20 års erfaring, og det gør fortsat en forskel, siger han.

Infineon opstod, da tyske Siemens i 1999 skilte selskabets chip-afdeling ud i et selvstændigt selskab. Infineon har i dag 36.000 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere