Neddroslet Windows uden lyd fra Microsoft

Oven på onsdagens sviende nederlag ved EF-domstolen er Microsoft i fuld gang med at forberede en neddroslet udgave af Windows med titlen Windows XP Reduced Media Edition. Her bliver det blandt andet ikke muligt at afspille musik. Prisen bliver dog den samme.

Pc-køberne skal til at vænne sig til et nyt tilbud på markedet, når styresystemet Windows XP Reduced Media Edition næste år sendes på gaden i Europa. Det skriver Cnet.

Det sker som følge af onsdagens afgørelse ved EF-domstolen, hvor den danske EU-dommer Bo Vesterdorf afviste Microsofts anke i konflikten mellem de to parter.

Afgørelsen betyder, at Microsoft er forpligtet til at levere en Windows-udgave uden medieafspilleren Windows Media Player. Og den er lige på trapperne, lover softwaregiganten.

Udover den manglende medieafspiller, vil den neddroslede udgave af Windows heller ikke være i stand til at afspille cd'er eller MP3-filer, ligesom det heller ikke bliver muligt at overføre musik til en bærbar afspiller. Det kræver ekstra software.

- Det her er første gang, vi kræves at tilbyde forbrugerne en udgave af Windows, der giver dem mindre værdi i stedet for mere, siger Microsofts chefrådgiver, Brad Smith, til Cnet.

Forbrugerne skal dog ikke forvente en lavere pris af den grund. EU har krævet, at Microsoft ikke kræver mere for Windows-udgaven uden medieafspiller, men har ikke sagt noget om, at den nødvendigvis skal være billigere.

Microsoft vil ikke fortælle, hvor meget det har kostet at skabe den neddroslede udgave af Windows, men siger blot, at det ikke er et beløb af betydning for et selskab af Microsofts størrelse.

Windows XP Reduced Media Edition kommer på gaden i de 25 EU-lande samt Schweiz og Norge til januar i både en Home- og Professional-udgave.

Microsoft har endnu ikke besluttet sig for, om selskabet vil anke onsdagens afgørelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere