Dansk hotspot-firma vil erobre Europa

Den københavnske internetudbyder Yes I Hotspot, som sælger internet gennem trådløse opkoblingspunkter - såkaldte hotspots - har i dag 5.600 danskere som kunder, hvilket overstiger selskabets forventninger. Succesen bliver nu fulgt op i Norge, Sverige, Spanien og England.

Den trådløse internetudbyder Yes I Hotspot fra København har så stor succes med opbygningen af trådløse opkoblingspunkter ? såkaldte hotspots ? at det nu prøver lykken i Norge og Sverige.

Selskabet, som tidligere var kendt under navnet Hotspotlive, har dog støre ambitioner end det skandinaviske marked.

Derfor tænder det omkring årsskiftet for trådløse opkoblingspunkter i Spanien. Kort tid efter skal også England erobres.

- Vi har etableret omkring 200 hotspots i Danmark, og vi vurderer, at tiden nu er inde til international ekspansion, siger Christian Marstrander, administrerende direktør for Yes I Hotspot.

Han forklarer, at selskabet har skiftet navn, fordi det har planer om at gå i luften med en række nye tjenester, hvor Hotspotlive-navnet kunne blive en hæmsko.

- Vi vil blandt andet tilbyde vores abonnenter adgang til en billig fototjeneste på internettet, gratis e-mail-tjeneste og IP-telefoni. Vi frygtede, at Hotspot-navnet kunne komme i karambolage med Hotmail-navnet, fortæller han.

5.600 danske abonnenter

Ifølge Christian Marstrander har selskabet i dag 5.600 abonnenter i Danmark, der ikke blot kan koble sig trådløst på nettet i eksempelvis 7Eleven-kiosker, på Rådhuspladsen i København eller i danske lufthavne, men 16.000 steder i udlandet.

Det skyldes, at selskabet har indgået roaming-aftaler med flere af verdens største hotspot-udbydere. Det drejer sig blandt andet om Ipass fra USA, Trustive fra Holland og Weroam fra Schweiz.

Herhjemme dominerer Yes I Hotspot i dag markedet for trådløse opkoblingspunkter sammen med TDC, men det københavnske selskab har ingen roamingaftale med det tidligere telemonopol.

- Vi ville gerne indgå en aftale med TDC, men det lader ikke til at være interesseret, siger Christian Marstrander.

Tester Wimax

Selskabet har gennem den seneste tid testet den nye trådløse bredbåndsstandard Wimax, der både har markant større båndbredde og rækkevidde end den Wi-Fi-standard, som benyttes til hotspots i dag.

- Wimax er endnu relativt umoden, men vi går i luften med et netværk, der skal bruges som back-haul om en tre-fire måneder, siger Christian Marstrander.

Han mener, det er for tidligt at åbne Wimax for slutbrugerne, da der endnu ikke er bærbare pc'er, mobiltelefoner eller håndholdte computere på gaden, som er forberedt til standarden.

- Vi satser på Wi-Fi et stykke tid endnu, da der går et par år før Wimax virkelig rykker, men så er vi også klar til at rulle det ud, siger Christian Marstrander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere