Overskud til e-læring mod røverier

Et interaktivt program, der skal lære de ansatte hos Q8 at undgå røverier, var i det seneste regnskabsår med til at skaffe et plus på bundlinjen til e-læringsfirmaet Moch. Selskabet satser på, at e-læring ikke kun skal bruges til hårde fag og it-uddannelse.

Trods et stort dyk i markedet for e-læring formår det danske e-lærings-firma Moch stadig at skabe en god forretning.

Det blev således til et overskud på næsten en million kroner i det seneste regnskabsår, hvor Moch skabte mest opmærksomhed med et program, som Q8 bruger til simulere et butiksrøveri for kædens butiksansatte.

Produktet passer fint til Mochs forretningskoncept, hvor der også satses på at bruge e-læring til andet end bare hårde fag og undervisning i it-produkter.

Store kunder

Blandt e-lærings-firmaets andre kunder er Undervisningsministeriet, Danisco og Post Danmark.

Til TDC har Moch udviklet en løsning, som skal oplære teleselskabets medarbejdere i at bruge økonomisystemet Den Koncernfælles Kontoplan.

Moch A/S Årsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Bruttofortjeneste3,32,9
Resultat af primær drift (EBIT)1,31,1
Resultat før skat 1,31,1
Resultat0,80,8
Egenkapital1,31,3
Antal ansatte75
Systemet til Q8 simulerer et butiksrøveri, og de ansatte skal gennemgå scener og efter hver scene svare, hvad de vil gøre. I alt 2.300 medarbejdere hos Q8 skal bruge e-lærings-programmet til at lære at få eventuelle røvere ud af butikken så hurtigt som muligt.

Moch oplyser ikke omsætningen, men de syv ansatte formåede sidste at skabe en bruttofortjeneste på 3,3 millioner kroner, en lille stigning i forhold til året før.

Moch ønskede ikke at medvirke i denne artikel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere