Onsdagens aviser om it

It-interesse skraber bunden hos piger i folkeskolen. Tom Intel-bygning solgt for 170 millioner kroner. Flextronics-folk starter rådgivningsfirma. Danske firmaer satser på RFID. Københavns lønkaos fortsætter. Trolle-selskab har brug for flere penge.

It-interesse skraber bunden hos piger i folkeskolen

Danske piger i folkeskolen har ingen interesse for og glæde ved at benytte it og computere. Det viser OECD's rapport PISA 2003, der har vejet og vurderet skolesystemerne i 41 lande. Her skraber danske piger bunden, og Dansk Industri kalder tallene for "foruroligende". "Pigerne har en meget negativ holdning til it i forhold til danske drenge, der klarer sig udmærket internationalt set, " siger Beatrice Schindler Randgvid fra Amternes og Kommunernes Forskningsinstitut (AKF). Undersøgelsen viser samtidig, at danske piger læser dårligere end deres nordiske søstre. (Berlingske Tidende)

Tom Intel-bygning solgt for 170 millioner kroner

Høreapparatproducenten William Demant har foran næsen på Forsvarskommandoen og GN Store Nord købt Intels tomme domicilejendom i Smørum på den københavnske vestegn. Ejendommen har stået rungende tom i to år, og William Demant skal betale 170 millioner kroner for den. Det halve af, hvad det ifølge eksperter ville koste at opføre ejendommen i dag. Bygningen stod færdig i 2003, men efter it-markedets bratte fald og købet af Giga havde Intel ikke brug for den alligevel. Bygningen er blevet betegnet som den største fejlinvestering i nyere tid inden for fast ejendom. (Børsen)

Flextronics-folk starter rådgivningsfirma

Tre tidligere ansatte hos Flextronics i Nordjylland har startet selskabet Top-Link, der skal rådgive firmaer inden for produktion af elektronik. "Især mindre udviklingsfirmaer står og famler med, hvordan de skal sætte gang i en produktion eller vælge den rette teknologi," siger Kristen Thomsen, en af tre partnere i firmaet. De andre to er Ejnar Laustsen og Steen Bay. Firmaet holder til i innovationsparken Novi i Aalborg. (Børsen)

Danske firmaer satser på RFID

En række danske virksomheder inden for blomster- og planteindustrien har slået sig sammen i en projektgruppe, der ved hjælp af RFID-chips skal gøre det muligt at spare tid og penge og øge sporbarheden på varer. Radiobrikkerne med RFID-teknologien betegnes også som stregkodens afløser. "Ved at mærke alle fragtenheder med RFID og kæde det sammen med en løsning, der bygger på Electronic Data Interchange, EDI, vil leverandørerne være i stand til at nedsætte de administrative omkostninger," siger en af ankermændene, Berno Holmgaard Jensen fra Container Centralen i Odense. De deltagende virksomheder er Bøg Madsen i Odense, Post Danmark, Gasa Group og Container Centralen foruden tre hollandske virksomheder. De forventer at begynde med indførelsen af det nye RFID-system inden for to år. (Børsen)

Københavns lønkaos fortsætter

Problemet med udbetalingerne af løn fortsætter i Københavns Kommune. En enkelt medarbejder har kun fået udbetalt 12 kroner, og de faglige organisationer frygter, at der nu også vil være problemer med årsopgørelsen. "Det er gået rigtigt galt med lønudbetalingerne denne gang. Jeg har hørt, at der er fejl på 6.000 lønsedler, og vores lokale folk vurderer, at tallet er betydeligt højere," siger Dennis Kristensen, formand for Forbundet af Offentligt Ansatte, FOA. Forbundet afgør i dag, om det igen vil trække Københavns Kommune i retten. (Jyllands-Posten)

Trolle-selskab har brug for flere penge

Memory Corp Nordic fik sidste år et underskud på en lille million kroner og har derfor brug for flere penge for at løbe rundt. Selskabet opstod, da Memory Card sidste købte halvdelen af anparterne i Ram Experten og omdøbte selskabet for at få en position på det nordiske marked. John Trolle Rasmussen, stifteren af det krakkede Memory Card Technology, er direktør i moderselskabet i Belgien. Den anden halvdel af Memory Corp Nordic ejes af Marketing Gruppen i Egå ved Århus. Ejerne er ifølge ledelsesberetningen klar til at skyde flere penge i selskabet. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere