Dansk it-firma opslugt af svensk konkurrent

Det svenske it-konsulentfirma Benima har foretaget sit andet danske opkøb i år med købet af Brøndby-selskabet Lentech. Opkøbene skal styrke Benimas position inden for industriel it i Danmark, hvor det i forvejen har kontorer i Randers og København.

Det danske it-firma Lentech overtages fra 1. januar af den svenske it-konsulentvirksomhed Benima, der vil styrke sin position på både det danske og nordiske marked.

Opkøbet kommer efter, at Benima tidligere i år overtog det danske selskab Newcon, hvis 18 ansatte ligesom nyopkøbet Lentech arbejder med automation og industriel it.

Automation og industriel it er netop fokusområdet for Benima, der har 500 ansatte og 33 kontorer i Norden.

Vækstplaner

Benima er en del af den børsnoterede it-koncern Teleca med 3.000 ansatte i 15 lande, og Benimas danske direktør begrunder opkøbene med nordiske ambitioner.

- Det skal ses i et bredere lys, for det er en del af Benimas overordnede plan om at vokse uden for det svenske marked og etablere sig dybere i Skandinavien, siger Anders Bennermark, direktør for Benima Danmark.

Lentech med base i Brøndby har satset på industriel it siden 1997 og har fået et godt greb i lægemiddel- og bryggerisektoren.

Det passer fint ind Benimas strategi, hvor de fire fokusområder hedder den farmaceutiske industri, fødevareindustrien, energisektoren samt olie- og gas-sektoren.

- Alle fire områder er procesindustrier. Det er områder, som bruger avancerede automationsløsninger, hvor man ikke kun har styring af enkelte maskiner, men har et samlet netværk, som typisk er koblet op til en database for at styre sporbarhed, siger Anders Bennermark.

Aktieemission

Lentechs 10 ansatte bliver fra 2005 en del af Benima Danmark, og det bringer det samlede medarbejdertal op på 30 i selskabet, der i forvejen har kontorer i København og Randers.

Helt konkret får Benima 80 procent af aktierne i Lentech gennem en nytegnelse af aktier, mens selskabet samtidig får en option på at købe de resterende 20 procent. De to selskaber oplyser ikke købssummen.

Med opkøbet af både Newcon og Lentech mener Benima, at betingelserne er til stede for at vokse i Danmark.

- Det er typisk ikke så mange kunder, hvert firma har, men det er store kunder, hvor der findes potentiale for langsigtet arbejde, siger Anders Bennermark.

Det seneste årsregnskab fra Newcon, der senere har skiftet navn til Benima Danmark, viser, at selskabet i 2003 fik et underskud på 300.000 kroner ud af en omsætning på 14 millioner kroner. Lentech fik sidste år en bruttoavance på knap syv millioner kroner og et overskud på 600.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere