TDC får en konkurrent mindre på IP-telefoni

Konkurrencen inden for IP-telefoni bliver markant ændret med TDC's køb af Danmarks førende selskab på området, Netdesign. En teleanalytiker mener, at det vil begrænse konkurrencen, mens TDC afviser prisstigninger på markedet.

Der bliver en virksomhed mindre på markedet for IP-telefoni og dermed en konkurrent mindre for TDC efter, at selskabet har købt Netdesign for 350 millioner kroner.

Teleanalytiker Torben Rune mener, at det er en meget fornuftig satsning fra TDC, selvom han er mindre sikker på, hvordan kunderne til tage det.

Ifølge ham er Netdesign blevet kendt på markedet for at lave løsninger, der var billigere, end man kunne købe dem hos de traditionelle teleselskaber.

- Det er noget, der i høj grad rykker ved konkurrencesituationen på det danske marked. Der bliver en konkurrent mindre på markedet, som gør, at vi formentlig vil se en periode, hvor der er begrænset konkurrence, primært på IP-telefoni-løsninger, siger Torben Rune.

Fragmenteret marked

Det mener Martin Lippert, administrerende direktør for TDC Erhverv, ikke bliver situationen.

- Der bliver selvfølgelig en konkurrent mindre på markedet. Men på den anden side er det et marked, der er så fragmenteret og med så mange konkurrenter, at det ikke kommer til at betyde stigende priser, siger han.

Han henviser samtidig til, at selskaber som Hewlett-Packard og IBM på verdensplan har en langt større netværksforretning.

Mindre priser kunne dog have været konsekvensen for Århus Kommune sidste år, da selskabet gennem et EU-udbud skulle finde en leverandør til Århusnet, byens lokale it-netværk. Her løb Netdesign med ordren på 87 millioner kroner foran næsen på TDC, fordi selskabet var billigere.

Undgår Konkurrencestyrelsen

Ligesom det var tilfældet med Song Networks undgår TDC dog, at de danske konkurrencemyndigheder skal godkende købet, fordi omsætningen netop sniger sig under de 300 millioner kroner.

Det var omsætningen i det seneste regnskabsår, og i 2004 forventer Netdesign stærk vækst og en omsætning på omkring 350 millioner kroner.

Også hos Song Networks forventede man vækst, så det er anden gang i træk, at TDC slipper for Konkurrencestyrelsens vurdering.

Hos Netdesign siger den nye topchef, Jørgen Kragbøll, at valget faldt på TDC som køber, blandt andet fordi Netdesign dermed mister 50 procent af sine konkurrenter med et snuptag.

Nye konkurrenter i Norden

Jørgen Kragbøll fokuserer dog på, at Netdesign med salget til TDC kommer til at møde nye konkurrenter inden for IP-telefoni i Norden.

Af selskaber nævner han Cygate i Sverige og Datametrix i Norge.

- De nationale teleselskaber vil klart være nogle af vores nye konkurrenter, det er naturligt. Så har de respektive lande stadigt nogle systemintegratorer, der er vokset ind i det på samme måde, som vi er i Danmark, uden at komme fra telesiden, siger Jørgen Kragbøll.

Hvis TDC's overtagelse af Netdesign efterlader et hul på midtmarkedet, er flere danske firmaer klar til et forsøg på at tage over. Både netværksselskabet Axcess og udbryderne Conscia oplever således stor vækst inden for IP-telefoni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere