Dell i ny satsning på blade-servere

De kompakte blade-servere skal være mere end bare et nicheprodukt, mener Dell. It-producenten har netop lanceret en ny blade-server, og selskabet mener, at ydelsen nu er lige så høj som i en traditionel rack-server. Dell har dog langt op til IBM og HP.

Efter flere måneders foromtale er Dell nu klar med en ny satsning på markedet for blade-servere, hvor selskabet håber at have ramt det rette prisleje med serveren Poweredge 1855.

Blade-servere er tyndere og mere kompakte end de såkaldte rack-servere, og flere printkort kan stables tæt sammen på højkant.

Dell peger selv på, at blade-serverne er velegnede til virksomheder, hvor der er store datacentre, men begrænset fysisk plads eller kølingskapacitet.

Xeon-processor

Dell lancerede sin første blade-server for to år siden, men først nu mener selskabet, at de virkelig er klar til at erstatte de nuværende rack-servere, blandt andet fordi Intels Xeon-processor har erstattet den tidligere Pentium 3-processor.

- De nye blade-servere har langt flere hestekræfter. Vi har presset samme funktionalitet ned i blade-serveren, som der er i en rack-server. Vi mener, at vi har fået det hele med, så det ikke længere bare er for nichemarkedet, siger produktchef Benjamin Christensen fra Dell Danmark.

Det danske marked for Blade-servere havde ifølge tal fra IDC en værdi på 180 millioner kroner i første halvdel af 2004. Det er kun fire procent af det samlede servermarked, men der forventes stor vækst.

- Det vokser hurtigt, men det er fra stort set ingenting, så det er ikke noget voldsomt stort marked endnu, siger pc-analytiker Anders Elbak fra IDC.

I Danmark forventer Dell at tage en stor bid af den vækst, der kommer.

Langt bagefter IBM og HP

Konkurrencen bliver dog hård for Dell, som halter langt efter IBM og HP. IBM sidder på 48 procent af markedet for blade-servere i Danmark, mens HP har 43 procent. Kun fem procent stod der Dell på i første halvdel af 2004.

- Vi forventer os meget af markedet i Danmark, hvor vi har en god generel vækst. Vi forventer selvfølgelig, at den vækst også breder sig til vores blade-servere, siger Benjamin Christensen.

Udover at fylde mindre, ser han også den fordel i blade-serverne, at det er meget lettere at holde styr på kablingen, når man udvider serverkapaciteten.

Det er ifølge ham en af flere ting, som gør blade-servere til et billigere alternativ i længden.

- Skal man bruge fem-seks servere, så er man break-even med blade-servere. Der er lige så meget kraft i blades, som der er i rack-servere, så jeg ser, at det kan blive et udbredt produkt, siger Benjamin Christensen.

Ingen standard

Der findes ingen standarder for blade-servere. Intel og IBM valgte for to måneder siden at åbne op for deres fælles platform, Bladecenter, men Dell har ikke valgt at gøre brug af den åbning.

- Vi kan godt lide åbne standarder, og vi arbejder tæt sammen med vores partnere for at få udviklet en standard, siger Benjamin Christensen.

Analytiker Anders Elbak ser ikke de store begrænsninger for markedet i, at der ikke endnu er en fælles standard for blade-servere.

- Kunderne kan selvfølgelig blive bundet til en leverandør, men jeg tror ikke, at det spiller nogen stor rolle, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere