Succes-konsulenter: Vi blæser på jura

It-huset Netcompany har vokseværk og bider store konkurrenter som Ementor, WM-data og TietoEnator i haserne. Fremgangen skyldes blandt andet, at selskabet ikke spilder tid på juridiske krumspring ved EU-udbud, mener direktør Carsten Gomard.

Det unge københavnske konsulenthus Netcompany har det seneste år vundet så mange ordrer, at det stjæler markedsandele fra store, skandinaviske it-selskaber som Ementor, WM-data og TietoEnator.

Ifølge Carsten Gomard, administrerende direktør for Net company, skyldes fremgangen blandt andet, at it-konsulenterne har en meget pragmatisk tilgang til det voksende antal ordrer, der skal vindes ved EU-udbud.

? Vi spilder ikke ? som jeg har indtryk af vores konkurrenter gør ? tiden med at forhandle de ofte hårde juridiske krav til leverandørerne i udbudsmaterialet, men accepterer dem, og koncentrerer os i stedet om det, vi ved noget om - nemlig at levere varen til aftalt pris og tid, siger han.

Har givet pote

Den fremgangsmåde giver pote for selskabet, som lever af at udvikle e-handelsløsninger og administrative it-systemer og integrere dem med eksisterende virksomhedssystemer i private og offentlige firmaer.

? Vi er i dag 50 medarbejdere mod 35 i gennemsnit sidste år. Samtidig har vi øget omsætningen med 50 procent i forhold til i fjor, så vi år runder 45 millioner kroner, siger direktøren, som styrer selskabet sammen med partnerne André Rogaczewski og Claus Jørgensen.

Carsten Gomard mener også, at selskabets fokus på teknologierne Microsoft .Net og J2EE spiller en vigtig rolle for væksten.

? Vi får flere offentlige kunder, og de kører ofte standardsystemer fra Microsoft. Det betyder, at vi med vores .Net-kompetencer i vid udstrækning kan bygge oven på kundernes eksisterende forretningssystemer i stedet for at udvikle noget helt nyt, siger han.

Valgt af Sund & Bælt
Det var blandt andet udslagsgivende for, at Sund & Bælt valgte Netcompany som leverandør af et nyt elektronisk sags- og dokumenthåndteringssystem (ESDH), som skal holde styr på dokumenter og e-mails i selskabet bag Øresunds- og Storebæltsforbindelsen.

? Vi fik tre tilbud, der alle var på det samme prismæssige niveau, men vi valgte Netcompany, fordi vi med deres løsning slipper for at ændre i vores eksisterende miljø, siger Peter Christensen, it-chef for Sund & Bælt.

Udover brofirmaet har Netcompany en lang række offentlige kunder. Det drejer sig blandt andet om Rigspolitiet og Udenrigsministeriet, mens tøjselskabet Bonaparte, PFA og Egmont er de største private kunder.

Netcompany blev etableret i 1999 og sloges dengang med selskaber som Framfab og Valtech om kunderne. Siden har Netcompany ændret fokus og er i dag it-konsulenthus og systemintegrator.

Det betyder, at de store konkurrenter i dag er selskaber som Software Innovation, NNIT, Ementor, TietoEnator og WM-data.

Omtrent lige store
? Det er store selskaber, men vi er cirka lige store, når man ser på den del af virksomhederne, som beskæftiger sig med det samme som os, vurderer Carsten Gomard.

Konsolideringen ramte denne del af it-markedet i denne uge, hvor Software Innovation købte WM-datas aktiviteter på ESDH-området. Den udvikling skræmmer dog ikke Netcompanys direktør.

? Der er hård konkurrence på markedet, men jeg er overbevist om, at der er masser af plads til os, da vores ESDH-løsning er et stærkt alternativ til det offentlige udbud for sags- og dokumenthåndteringssystemer, FESD, mener Carsten Gomard.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere