Telia fyrer op mod 40 i Danmark

Danskernes lyst til mobiltelefoni og bredbåndstjenester rammer Telias fastnetafdeling i Danmark, der vil fyre op mod 40 ansatte. Fyringerne kommer uafhængigt af den store fyringsrunde, der venter næste år, når Telia og Orange smeltes sammen til ét selskab.

Brugerne fortsætter med at droppe traditionel fastnettelefoni, og det går nu udover de ansatte i Telias danske fastnetforretning, Telia Networks, hvor 35 til 40 medarbejdere står til fyring.

Telia begrunder fyringerne med, at almindelig fastnettelefoni inden for en overskuelig årrække bliver afløst af mobile- og internettjenester, hvorunder tale via internettet har været den mest dominerende tendens.

Teleselskabet skærer derfor ned i fastnetforretningen, selvom den i det seneste år har tiltrukket knap 50.000 nye kunder via produktet Telia Fritid, hvor man ringer ubegrænset til en fast pris.

Ønsker bedre indtjening
- Det er et spørgsmål om at få en bedre indtjening på vores fastnetforretning, at vi ønsker at spare de penge, siger Peter Bredgaard, administrerende direktør i Telia Networks.

Fyringsrunden kommer til at ramme bredt, så ansatte i både salg, administration og andre afdelinger bliver berørt. Ifølge Peter Bredgaard har de 340 ansatte dog ikke været helt uvidende om, hvad der var på vej.

- Jeg fortalte mine medarbejdere i forsommeren, at det gik den rigtige vej, men at vi ikke var helt tilfredse med intjeningen. Så man har her i huset vidst, at vi har arbejdet på en plan siden forsommeren, fortæller han.

Peter Bredgaard siger, at Telia er ved at udvikle en række bredbåndstjenester, men han vil ikke sige, hvornår eksempelvis bredbåndstelefoni er klar til at blive lanceret.

Fyringerne i Telia Networks kommer helt uafhængigt af den store fyringsrunde, der venter næste år, når Telia smelter helt sammen med det opkøbte teleselskab Orange.

Her er Telia stadig ikke klar til at give et bud på, hvor mange ansatte i de to teleselskaber, der skal skæres væk.

Kræver nærmere analyse
- Det kræver en nærmere analyse af, hvordan de to selskaber passer sammen og hvilken strategi, der satses på. Men vi har givet medarbejderne den garanti, ingen afskediges før 1. marts næste år, siger kommunikationschef Robert Neimanas.

Selve meddelelsen om fyringerne kan dog komme før den tid. Tilsammen har Orange og Telia over 1.000 ansatte i Danmark, og teleanalytiker John Strand har tidligere vurderet, at sammenlægningen af de selskaber vil koste mindst 500 arbejdspladser i Danmark.

Telia fyrede sidste år 27 ansatte i sit fastnetselskab, og året før gik det ud over mere end 100 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere