Dansker overrasker i Googles kodedyst

En overraskende 13. plads, et møde med Mikhail Gorbatjov og en anderledes amerikansk virksomhedskultur blev det mere end tilfredsstillende udbytte for danske Bjarke Ebert. Han dystede i Californien mod 49 programmører fra hele verden i finalen i Googles kodekonkurrence, Google Code Jam.

Danske Bjarke Ebert overgik sine egne forventninger og sluttede på en samlet 13. plads i søgemaskinefirmaet Googles kodekonkurrence, Google Code Jam 2004.

Inden afrejsen til finalen, der fandt sted fredag i Googles hovedkvarter i Mountain View i Californien, vurderede Bjarke Ebert, at hans chancer lå til en placering midt i feltet.

- Det var lettere, end jeg havde forventet, men den sidste opgave var svær. Den var der også kun én, der fik løst, fortæller Bjarke Ebert.

Fejl i første opgaver

Den enkelte deltager, som løste den sidste opgave, vandt dog ikke samlet.

- Det var lidt synd, men han havde en fejl i en af de første opgaver, forklarer Bjarke Ebert.

I stedet var det Sergio Sancho, datalogistuderende fra University of Buenos Aires i Argentina, som fik førstepladsen og en check på 60.000 kroner.

I finalen deltog 50 programmører fra hele verden, som havde kvalificeret sig gennem tre indledende runder, der blev afviklet online over internettet.

De 50 finalister blev fløjet til Googles hovedkvarter i Californien, som i sig selv bød på en stor oplevelse for 33-årige Bjarke Ebert, der til daglig er programmør i Århus-virksomheden Cryptomathic.

Han havde håbet at få lov til at se den enorme serverkapacitet, som verdens førende søgemaskine har til rådighed, men den funktion har Google outsourcet.

Til gengæld fik Bjarke Ebert set det kontorlandskab, hvor Googles udviklere og sælgere holder til. Google har over 2.000 ansatte i hovedkvarteret i Mountain View.

- Det var et enormt kontorlandskab. Det var meget større, end jeg havde forestillet mig, siger Bjarke Ebert.

Propelhatte og Sovjetledere

Hver fredag holder Google fællesmøde for alle medarbejdere i selskabets kæmpestore kantine. Her bliver nye medarbejdere introduceret.

Den fredag, hvor Bjarke Ebert og de øvrige kode-finalister var på besøg, blev 20 nye ansatte præsenteret, alle med propelhatte på hovedet for at vise, at de var nye.

- Der er en helt anden virksomhedskultur end i Danmark. Folkene er nærmest gift med Google, fortæller Bjarke Ebert.

En særlig gæst ved fredagsmødet i kantinen understregede, at Google ikke er en helt almindelig softwarevirksomhed. Gæsten var den tidligere leder af Sovjetunionen, Mikhail Gorbatjov.

Stille finaledyst

Selve finalen i kodekonkurrencen foregik ved 50 computere stillet op på rad og række i et lokale i Google-hovedkvarteret. Her fik de 50 deltagere maksimalt halvanden time til at løse tre opgaver på kortest mulig tid.

- Alle havde travlt med opgaverne, så der var meget stille, siger Bjarke Ebert.

Med 40 minutter tilbage gik han i gang med den sidste opgave, som viste sig at være for svær for ham at løse, før tiden udløb.

- Bagefter snakkede vi især om den svære opgave, fordi der var mange interessante forslag til en løsning. Der var også andre, der forsøgte at gå den samme vej, som jeg havde gjort, men bagefter kunne vi se, at det ikke var den hurtigste, fortæller Bjarke Ebert.

Mange af de øvrige finalister kendte hinanden i forvejen fra lignende konkurrencer, og Bjarke Ebert er også yderst tilfreds med sin placering som nummer 13 i forhold til, at han var oppe mod den hårde kerne.

Vil med igen næste år

Finalen var hans første besøg i USA, og han var især overvældet over storbyen San Francisco, som ligger ikke langt fra Mountain View og Googles hovedkvarter.

- Jeg skal gøre mit ypperste for at komme med igen næste år. Det vil jeg ikke gå glip af. Så jeg håber, at jeg kan få en Californien-tur næste år, siger Bjarke Ebert.

Det var i år anden gang, at Google afholdt sin kode-konkurrence, som afvikles i samarbejde med organisationen Topcoders, der arrangerer den slags konkurrencer. Sidste år kunne svenskeren Jimmy Mardell rejse hjem til Stockholm med førstepræmien.

Googles konkurrence tiltrak i år mere end 7.500 deltagere fra over 100 forskellige lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere