Butikker frygter julekaos med nye dankort

Betaling med det nye, chipbaserede dankort tager op mod 20 sekunder længere end med de gamle dankort, og det vil give endnu længere køer i årets julehandel. Dansk Handel & Service kræver problemet løst.

Flere butikker frygter allerede nu, at det nye, chipbaserede dankort vil give kaos i julehandelen.

Årsagen er væsentligt længere transaktionstider med de nye chipkort end de gamle magnetstribekort.

De handlendes bekymring skal ses i lyset af, at danskerne sidste år brugte dankortet 3,5 millioner gange alene 23. december.

Køerne kan blive for lange

? Det ender med, at vi må opfordre kunderne til at bruge kortets magnetstribe i stedet for chippen, hvis de kun skal lave et lille køb. Ellers bliver køerne alt for lange, siger Jens Fauring, der er it-chef hos F-group, som blandt andet ejer Fona og Electric City.

I Jysk (tidligere Jysk Sengetøjslager) overvejer man, hvordan man skal tackle problemet.

? Vi bliver naturligvis nødt til at vurdere, hvordan vi skal håndtere travlheden ved dankortterminalerne op til jul. Vi kan bare ikke gøre meget andet end bede vores kunder om at væbne sig med tålmodighed, siger kommunikationschef i Jysk, Kim Nøhr Skibsted.

Henrik Hyltoft, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Handel & Service, mener, det er helt rimeligt at rette en kritik mod PBS, der er leverandør af dankort-systemet.

Systemet er for langsomt

? Systemet er for langsomt, og det er et problem, der skal løses. Ellers vil det i sidste ende gå ud over både forbrugere og butikker, som kommer til at betale for sikkerheden med ventetid, siger han.

Konsulentfirmaet PlusCon har specialiseret sig i betalingskortløsninger.

Her siger medejer Henning N. Jensen, at adskillige faktorer har indflydelse på de forlængede transaktionstider, og at disse tilsammen forlænger ventetiden med op til 20 sekunder. Hvis hver faktor bliver optimeret af de ansvarlige parter, kan problemet minimeres, mener han.

Johnny Bennedsen, direktør for nye forretningsområder i PBS, erkender problemet.

? Vi har som entreprenører bag det nye dankort det overordnede ansvar. Vi er i gang med en række tiltag for at finde ud af, hvordan svartiderne kan reduceres, og vi har en klar tro på, at de kan bringes ned.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere