Danske virksomheder vender ryggen til SP2

De danske virksomheder vil ikke installere Microsofts omfattende opdatering, Service Pack 2, på deres Windows XP-pc'er, før andre har gjort sig erfaringerne. Microsoft forstår godt, at virksomhederne vil vente. Opdateringen har blandt andet fået en hård medfart i medierne, mener selskabet

Mange mellemstore virksomheder i Danmark tøver med at opgradere deres Windows XP-pc'er med Microsofts omfattende opdatering Service Pack 2.

Det viser en undersøgelse, som selskabet Landesk Software har fået foretaget blandt 400 danske virksomheder.

Hele 88 procent af virksomhederne med Windows XP har ikke planer om at opgradere med Service Pack 2 inden udgangen af 2004.

De mellemstore mangler

Ifølge udviklingschef Tore Brynaa fra Landesk er det især de mellemstore virksomheder, der ikke har lagt planer for Service Pack 2.

Svarene fra virksomhederne viser, at de små virksomheder gør det manuelt, mens de store allerede har procedurer og værktøjer til at udrulle den slags opdateringer.

- Den store forhindring er at gennemskue den indbyggede firewall. De fleste er bange for, hvad Service Pack medfører for dem. Dem, der blankt afviser Service Pack 2, er som regel dem, der ikke har sat sig ind i sagerne, forklarer Tore Brynaa.

Hos Microsoft er det en velkendt erfaring, at de mellemstore virksomheder holder igen, når det handler om at udrulle service packs eller skifte til en ny version af Windows.

- Det er sjældent, vores kunder tager den nyeste teknologi til sig fra dag et, siger produktchef for Windows, Nis Bank Lorentzen.

Han har fuld forståelse for de virksomheder, som venter, indtil den omfattende opdatering er gennemtestet.

Svært at teste opdatering

Også organisatoriske forskelle spiller ind. Nogle virksomheder har en stram styring på, hvilke konfigurationer de har liggende på deres pc'er.

De har nemt ved at teste en opdatering. Andre virksomheder har et mere blandet miljø, hvor det kan være sværere.

For virksomhederne handler det om tryghed, og Microsoft er klar over, at virksomhederne skal informeres om de fordele, de får ud af at opgradere.

- Pressemæssigt har Service Pack 2 haft et hårdt liv, konstaterer Nis Bank Lorentzen.

200.000 Service Packs serveret i Danmark

Mens flere virksomheder i Landesks undersøgelse er usikre på den indbyggede firewall, er reaktionen ifølge Microsoft en anden, når den først er installeret.

- I den feedback, vi har fået, siger mange virksomheder, at de er glade for at have fået en personlig firewall, som de kan styre fra centralt hold, siger Nis Bank Lorentzen.

Indtil videre har Microsoft rullet 200.000 kopier af Service Pack 2 ud til danskerne via den automatiske Windows Update-tjeneste. Dertil kommer dem, der har installeret opdateringen manuelt.

Ifølge Microsoft har der efter premieren ikke været nogen større problemer, som har belastet den særlige telefonsupport, som er oprettet til Service Pack 2.

Strenge revisorer sætter fart på briter

Landesks britiske selskab har foretaget en tilsvarende undersøgelse af udbredelsen af Service Pack 2. Den viser, at briterne er langt hurtigere ude end danskerne. Her svarede 63 procent, at Service Pack 2 ville blive installeret i 2004.

Det skyldes ifølge Tore Brynaa, at den britiske lovgivning omkring revisionens gennemgang af it-sikkerheden i virksomheden stiller flere krav end i Danmark.

- I Danmark spørger revisorerne blot, om man har licenserne i orden, og om man har en it-sikkerhedspolitik. I England har de 10 ringbind med regler og procedurer for revision af it-sikkerheden, siger Tore Brynaa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere