Dansk juraprofessor revser softwarepatenter

Patenter på software går imod patenternes oprindelige formål: At fremme innovationen. Derfor bør vi ændre patentlovgivningen, mener juraprofessor Jens Schovsbo fra Københavns Universitet.

Patentlovgivningen er slet ikke gearet til at håndtere patenter på software eller menneskelige gener. Det mener, juraprofessor Jens Schovsbo fra Københavns Universitet.

- Den internationale patentret baserer sig på Pariser-konventionen fra 1883. En tid hvor patenter var noget man udtog på mekaniske opfindelser, der kom røg op af, siger professor dr.jur. Jens Schovsbo til Politiken.

Han mener, at det derfor er på tide at få bragt lovgivningen på niveau med de problemer, som den i dag har vanskeligt ved at håndtere.

Det gælder patenter på software, forretningsmetoder og gener i den menneskelige arvemasse.

Jens Schovsbo mener, at patenter i disse tilfælde ikke lever op til deres hovedformål: At fremme innovationen og på den måde åbne for ny teknologi.

Det sikrer patentretten ved at belønne patentudtageren med eneretten til at udnytte patentet i 20 år.

- Det handler dybest set om at hjælpe forskningen fremad, men sådan foregår det ikke med de patenter, der udtages i dag, siger Jens Schovsbo til Politiken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere