Cybercity gør sig klar til super-nethastighed

Cybercity gør sig klar til at skrue hastigheden på bredbånd op til tocifrede megabit næste år. Selskabet har indgået en aftale med franske Alcatel om leverance af ADSL2-udstyr, som med hastigheder på 25 megabit åbner for tv og video over kobberlinjen.

Cybercity håber, at 2005 bliver året, hvor danskerne kommer til at se tv og video via deres bredbåndsforbindelser.

Derfor går selskabet nu i gang med at opstille udstyr, som kan give kunderne internetforbindelser på op til 25 megabit.

Cybercity har indgået en aftale med den franske teleudstyrsproducent Alcatel, som sikrer den danske internetudbyder adgang til en række nye teknologier.

Op mod 25 megabit
I første omgang vil Cybercity få mulighed for at tilbyde ADSL2 og ADSL2+ til kunderne, som kan give en downloadhastighed på op mod 25 megabit, alt efter afstanden mellem kunden og centralen.

Aftalen omfatter også teknologien VDSL, som giver høje hastigheder i begge retninger af forbindelsen, men TDC vil ikke give tilladelse til, at Cybercity opsætter VDSL-udstyr på centralerne.

- Sagen kører lige nu i It- og Telestyrelsen. Vi tror, at VDSL kan blive et stærkt erhvervsprodukt, så nu må vi se, hvornår vi får det godkendt, siger udviklingsdirektør Jesper Hansen fra Cybercity.

Tv via IP

Han ser først og fremmest de nye tekniske muligheder som det, der skal til for at få sat gang i udviklingen af nye indholdstjenester.

Med hastigheder over 10 megabit bliver det en realistisk mulighed at levere tv-kanaler eller video-on-demand i en høj kvalitet til kunderne.

- Vi håber at indholdsleverandørerne i 2005 vil være med til at udvikle nye tjenester. Vi ser allerede nu, at tv-distributørerne gør sig klar til at levere på IP-platformen, siger Jesper Hansen.

Disse tjenester tilbydes allerede af visse leverandører af fiberbredbånd til private. Men når det bliver muligt at levere tilsvarende hastigheder via kobberlinjer, så er der tale om et betydeligt større marked.

Ifølge Jesper Hansen bliver den nye teknologi stort set udgiftsneutral for Cybercity, da udskiftningen kommer til at ske løbende.

- I stedet for at købe mere af det "gamle" ADSL-udstyr, så vil vi købe ADSL2-udstyr, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere