Microsoft: Pres på medieafspiller-markedet

Microsoft har kort før høringen i EF-domstolen indledt et angreb på EU-kommisionen i den verserende monopolsag. Den amerikanske softwaregigant mener, at have argumenter for at konkurrencen på medieafspillere er langt hårdere, end EU vurderer.

EU tager lodret fejl i sin vurdering af konkurrencesituationen på markedet for medieafspillere. Det mener Microsoft, som bedyrer, at selskabet ligger inde med materiale, der kan dokumentere påstanden. Det skriver Financial Times.

Det er nøgleaspektet i EU's sanktioner over for Microsoft, som er fundet skyldig i at udnytte sin markedsdominans inden for operativsystemer ved at udelukke konkurrenter i nærliggende områder, såsom medieafspillere og servere.

Skal ændre forretningsmetode

Microsoft er blevet pålagt at ændre sin forretningsmetode og betale en bøde på tre milliarder kroner. Endelig skal Microsoft ifølge EU markedsføre en version af Windows uden en medieafspiller.

Der er høring i Microsoft appelsag torsdag og fredag i denne uge, og Microsoft vil argumentere, at mange af de beviser som kommisionen har fremlagt om medieaspillere er ukorrekte.

Selskabet oplyser, at det har økonomiske analyser, der støtter argumenterne.

- Alle tegn peger imod et levende og voksende marked for medieafspillere uden tegn på at hverken medieafspillere eller medieformater tipper i retning af Microsoft-teknologier, lyder konklusionen fra selskabet.

Microsoft fremhæver nye musikservicer fra Apple og Sony, såvel som Yahoos køb Musicmatch som vidneudsagn om denne trend.

Samtidig vil lanceringen af en Windows-version uden en medieafspiller have seriøse konsekvenser, hævder selskabets advokat Brad Smith.

- Vi vil være nødt til at markedsføre en version af Windows, der vil sætte producenter og forbrugere 15 år tilbage i tiden. Der vil være softwareproducenter, som lancerer software, der ikke vil virke ordentligt. Der vil være websider, som har indhold, der ikke vil virke rigtigt. Det betyder frustration blandt forbrugerne, siger han.

Brad Smith vurderer, at en sådan amputeret Windows-udgave vil underminere værdien af Microsoft navn og mærke.

Hos konkurrenterne i Realnetworks er holdningen den modsatte.

- Vi mener, at Microsoft tilknytning af medieafspilleren til Windows har begrænset konkurrencen på digitale medier og vi mener, at selskabet forsøger at opnå en udsættelse (af kommisionens sanktioner, red.), så Microsoft kan fortsætte sin ulovlige opførsel, lyder meldingen fra Realnetworks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere