IBM og Novell i dansk kamp for Linux

Danmark skal fungere som prøveklud for Novell og it-giganten IBM, der vil satse hårdt på at overbevise det offentlige om, at Linux er et reelt alternativ til Microsoft. De to selskaber mener, at en kvart million danske it-arbejdspladser er på spil.

IBM og Novell vil slå et fælles slag i Danmark for, at offentlige myndigheder skal droppe Microsoft og skifte til Linux, skriver Berlingske Tidende.

Det fælles projekt har international interesse, fordi andre lande kan drage nytte af erfaringerne fra Danmark.

Blandt de største udfordringer bliver at overbevise offentlige myndigheder om, at Linux-baserede systemer fungerer i samarbejde med de nuværende it-systemer fra KMD, som har lagt sig tæt op af Microsofts teknologiske platform.

Thomas Gregers Honoré, der er ansvarlig for IBM's danske softwareforretning, ser det som selskabets rolle at etablere alternativer.

- Vi vil vise, at det kan lade sig gøre, og at der er alternativer. I de danske kommuner er der omkring 250.000 it-arbejdspladser på spil i de nærmeste tre til fem år, hvor kommunegrænserne ændrer sig, siger han til Berlingske Tidende.

De danske afdelinger af Novell og IBM har i sommerferien lavet en liste over mulige kunder. Mellem fem og 10 potentielle kunder er på listen.

- Størrelsesmæssigt skal det være fra 200 til 300 personer og opefter, men det er vigtigt, at kunden er indstillet på, at det kræver ressourcer og tid at gå ind i dette, siger Ken Thomassen, administrerende direktør for Novell, til Berlingske Tidende.

Både Novell og IBM har hver især satset hårdt på Linux som et middel til at mindske Microsofts dominans på det globale softwaremarked.

Novell købte i november sidste år verdens næststørste Linux-selskab, den tyske Linux-distributør Suse, for 1,4 milliarder kroner

Sideløbende med det danske projekt forhandler IBM og Novell ifølge Berlingske Tidende med Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) om at kunne levere en standardpakke til indkøbere i det offentlige.

En række af de it-selskaber, der støtter Linux, lancerede for to uger siden version 2.0 af Linux Standard Base. Det er en fælles standard, der skal samle udviklerne og undgå en fragmentering af Linux i forskellige lejre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere