Microsoft viser Office-koden til regeringer

Microsoft tilbyder nu en række lande, heriblandt Danmark, at myndighederne får lov til at kigge med i kildekoden til et af softwaregigantens flagskibe, Office 2003. Microsoft afviser, at konkurrence fra open source er den afgørende faktor, men peger i stedet på regeringernes ønsker mere åbenhed omkring filformater.

Microsoft vil nu lade regeringer få lov til også at kigge på kildekoden til Office 2003. Office-pakken kommer til at indgå i softwaregigantens Government Security Program, som også omfatter kildekoden til Windows.

Skridtet fra Microsoft betyder, at den danske regering også vil kunne få indblik i kildekoden, hvis den ønsker det.

Danmark har tidligere fået tilbudt at kigge Microsoft over skulderen i Windows, men indtil videre har de danske myndigheder takket nej.

Flere andre lande har imidlertid taget imod tilbuddet for blandt andet at sikre sig, at der ikke findes specifikke ting i koden, som kan give dem problemer med deres it-sikkerhed.

Microsoft oplyser ifølge nyhedstjenesten Cnet, at det er på opfordring fra de lande, som deltager i Microsofts kildekodeprogram, at Office-pakken nu også kan gennemgås.

Ønskerne skulle ifølge Cnet dreje sig både om sikkerhedsbetragtninger, men også om bedre at forstå filformaterne i Office og muligheden for at udveksle dokumenter med andre kontorprogrammer.

Indtil videre er det dog kun Storbritannien, der har sagt ja til Microsofts nye tilbud om Office-kildekoden.

Specielt hos selskabets offentlige kunder har Microsoft fået en konkurrent, som netop ikke skjuler kildekoden. Offentlige organisationer i flere lande har kig på open source-kontorpakken Openoffice, og det kan være med til at give Microsoft det ekstra skub til nu at løfte lidt af sløret for kildekoden til et af koncernens absolutte flagskibe, Office 2003, vurderer en analytiker.

- Open source er mere end blot puslen i krogene. Der bliver truffet ægte beslutninger og brugt rigtige penge, og Microsoft begynder at kunne se virkningerne i periferien, siger analytiker Ted Schadler fra Forrester Research til nyhedsbureauet AP.

Chef for Microsofts projekt om delt kildekode, Jason Matusow, oplyser, at det for Microsoft mere drejer sig om de fordele en mere åben kildekode giver, som softwaregiganten har lært fra open source-miljøet, end om et egentligt konkurrencetræk mod open source-konkurrenterne.

- Konkurrencen fra open source spiller ind, men dette initiativ er resultatet af længere diskussioner om mere åbenhed, siger Jason Matusow til AP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere