Helge Sander raser over længere 3G-binding

Videnskabsminister Helge Sander (V) kalder det for ganske uforståeligt, at Konkurrencestyrelsen har givet tilladelse til 12 måneders binding på 3G-telefoner. Han foretrækker en seks måneders bindingsperiode som hidtil.

Regeringen er ikke tilfreds med Konkurrencestyrelsens beslutning om at tillade teleselskaberne at binde deres 3G-kunder i op til 12 måneder.

Videnskabsminister Helge Sander (V) vil derfor tage emnet op med de andre telepolitiske ordførere i Folketinget, oplyser han i en pressemeddelelse.

Ministeren mener, at den hidtidige bindingsperiode på seks måneder på både abonnement og telefoner har været et godt kompromis mellem selskabernes og forbrugernes interesser.

- Jeg synes, det er ganske uforståeligt, at Konkurrencestyrelsen giver tilladelse til 12 måneders binding for 3G-telefoner uden at koordinere med Videnskabsministeriet, der har ansvaret for reguleringen og telemarkedet, udtaler Helge Sander.

Både Sonofon og teleanalytiker John Strand rasede over, at Konkurrencestyrelsen med sin tilladelse til længere binding samtidig gav 3G-mobiltelefoni en konkurrencefordel i forhold til de nuværende GSM-mobilnetværk.

De får nu opbakning af videnskabsministeren, der mener, at hensynet til forbrugerne og lige behandling af teleteknologi vejer højere end konkurrencehensyn.

Helge Sander siger samtidig, at det kræver en samlet vurdering, som skal foretages af regeringen og Folketinget - ikke Konkurrencestyrelsen.

- Denne arbejdsdeling mener jeg ikke, at Konkurrencestyrelsen har udvist respekt for. Med udmelding synes jeg, at der er skabt en urimelig og usikker situation for både forbrugere og teleselskaber, udtaler Helge Sander.

Konkurrencestyrelsens afgørelse betyder, at 3G-selskaberne fremover kan låse kundernes telefon i op til 12 måneder, mens de fortsat kun må binde kunderne på abonnementet i op til seks måneder.

Helge Sander mener, at teleselskaberne skal være sikre på, at de med telefonlåsen - en såkaldt SIM-lock - ikke indirekte binder 3G-kunderne i længere end seks måneder, som er den maksimale bindingsperiode for abonnementet.

Konkurrencestyrelsen brugte som begrundelse for den længere bindingsperiode, at det ville få kunderne til at skifte hurtigere til 3G-telefoni.

Dermed håber styrelsen på at skabe større konkurrence på telemarkedet, hvilket i sidste ende skulle komme forbrugerne til gode.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere