Topchef forlader Sonofon

Administrerende direktør Tage Reinert forlader Sonofon, hvor han bliver erstattet af den tidligere salgs- og marketingdirektør. Tage Reinert var også økonomidirektør for Telenor på nordisk plan, men han kunne ikke få de to job til at hænge sammen.

Tage Reinert forlader nu Sonofon, hvor han har været topchef, siden han overtog posten for omkring et år siden.

Sonofon ejes af den norske telekoncern Telenor, hvor Tage Reinert samtidig med danske chefpost har været økonomidirektør for den nordiske mobilforretning.

Netop de to sideløbende job er ifølge ham selv den største grund til, at han nu forlader både Sonofon og Telenor.

- Jeg må bare konstatere, at det har været to uforenelige poster. Det mest afgørende er nok, at det nordiske job gav en stor del rejseaktivitet, så jeg har været tre dage om ugen i Norge, siger Tage Reinert.

Sonofon præsenterede for to måneder siden sit halvårsregnskab, der viste, at mobilselskabet har sværere ved at tjene penge.

Selskabet har nu over 1,2 millioner mobilkunder i Danmark, men priskrigen på mobilmarkedet fik i første halvår overskuddet før renter og afskrivning til at falde med 19 procent.

Det fik for nylig Tage Reinert til i det interne medarbejderblad at advare de ansatte om et hedt efterår, hvor der skal effektiveres og skæres ned på både omkostninger og arbejdsgange.

Nu er han selv ude af billedet og erstattes i stedet af 41-årige Steen Jespersen, der har været salgs- og marketingdirektør i Sonofon siden januar 2003.

Tage Reinert var økonomidirektør i Sonofon i fem år, før han sidste år overtog chefposten efter Ulrik Bülow.

Han skal nu på jagt efter et nyt job, som tillader ham at bruge lidt mere tid på familien i Danmark.

- Kernen i det, jeg beskæftiger mig med, er det match, der er mellem økonomi og ledelse. Det er inden for det krydsfelt, at jeg gerne vil finde en attraktiv virksomhed og et spændende job, fortæller Tage Reinert.

Også Sonofons pressechef, Bo Heimann Larsen, har forladt selskabet. Efter fire et halvt år hos Sonofon begyndte han i sidste uge på en ny karriere som chef for sit eget kommunikationsbureau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere