Kunde dropper gigantaftale med IBM

Finansselskabet JPMorgan har valgt at annullere en outsourcing-kontrakt til IBM til en værdi af mere end 30 milliarder kroner. JPMorgan vil selv stå for sin it-drift, og 4.000 ansatte skal i det nye år flyttes tilbage fra IBM.

IBM har mistet en af sine mest højtprofilerede kunder inden for outsourcing, idet finanshuset JPMorgan har valgt at afbryde sin kontrakt med verdens største it-selskab.

Aftalen blev indgået i 2002, hvor 4.000 ansatte blev flyttet fra JPMorgan til IBM. De skal nu flyttes tilbage, når aftalen stopper ved udgangen af året.

Det var meningen, at samarbejdet skulle have varet i syv år, og kontrakten havde en værdi på mere end 30 milliarder kroner.

Aftalen indebar, at IBM overtog styringen af blandt andet JPMorgans datacentre og data- og telefonnetværk. Finansselskabet planlagde dog selv at stå for udvikling og support til medarbejderne.

JPMorgan begrunder den afbrudte aftale med, at selskabet i juli blev slået sammen med Bank One. Det nye firma har væsentligt større kapacitet og dermed grundlag for at drive sin egen it-infrastruktur.

Flere topchefer i Bank One er samtidig kendt for at være modstandere af, at banker outsourcer it. Begrundelsen er, at teknologi er så vigtigt, at bankerne selv skal have kontrol over det.

Ifølge IBM skal selskabet fortsat levere hardware, software og tjenester til adskillige afdelinger i JPMorgan.

I Danmark solgte Danske Bank for en måned siden sin ejerandel i driftsselskabet DMdata til IBM samtidig med, at IBM købte Mærsk Data.

330 medarbejdere skal i den forbindelse flyttes fra banken til DMdata, og driftskontrakten blev forlænget fra den tidligere restløbetid på tre et halvt år til 10 år.

Danske Bank har ligesom JPMorgan valgt selv at tage hånd om system- og produktudvikling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere