Virksomheder modstår flere virusangreb

Færre virksomheder oplever alvorlige nedbrud som følge af virus i forhold til tidligere. Det på trods af, at der kommer stadigt flere nye virus og orme. Flere virksomheder har taget antivirusprodukter i brug, fremgår det af tal fra Danmarks Statistik.

Til trods for at det seneste år har budt på en voldsom vækst i antallet af nye eksempler på virus og orm, så er der sket et fald i antallet af virksomheder, som er blevet ramt.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at hvor 43 procent af de danske virksomheder i 2002 oplevede it-problemer på grund af virus, så er tallet i 2003 faldet til 35 procent.

Det skal ses i lyset af det seneste års angreb fra blandt andet MSBlaster og Sobig.

Virus er dermed fortrængt til andenpladsen i Danmarks Statistiks opgørelse over de it-problemer, som generer de danske virksomheder mest.

Det er nu generelle nedbrud på internetforbindelsen, som virksomhederne oplever som den største gene, mens tyveri af it-udstyr indtager en tredjeplads.

Kun få virksomheder oplyser, at de har haft problemer som følge af uautoriseret adgang til it-systemerne, og endnu færre er blevet udsat afpresning eller økonomisk misbrug.

Ifølge Danmarks Statistiks undersøgelse er antivirus de fleste virksomheders forsvar mod it-angreb. 90 procent af virksomhederne benytter antivirussoftware.

Det er en fremgang i forhold til tidligere undersøgelser, og flere mindre virksomheder har fået øjnene op for vigtigheden af en firewall til at beskytte netværket. Det er dog fortsat de større virksomheder, som fører an med 93 procent af virksomhederne med mere end 50 ansatte, som har en firewall.

For virksomhederne med mellem 10 og 49 ansatte benytter 69 procent sig af en firewall.

En tilsvarende forskel mellem de store og de små viser sig i undersøgelsens opgørelse af anvendelsen af spamfiltre. 55 procent af de større virksomheder filtrerer den indgående post, mens det blot er tilfældet for 33 procent af de mindre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere