Problemer med download af dansk SP2

Visse brugere oplever problemer med installationen af den danske version af Service Pack 2 til Windows XP. Microsoft undersøger problemet, som kun rammer de brugere, som på eget initiativ forsøger at hente opdateringen gennem Windows Update.

Flere af de brugere, som forsøger at hente Microsofts omfattende opdatering til Windows XP, Service Pack 2, bliver onsdag mødt med en fejlmeddelelse og får installationen afbrudt.

- Vi er lige nu ved at undersøge problemet, siger produktchef Nis Bank Lorentzen fra Microsoft i Danmark.

Han oplyser, at problemerne kun gælder nogle af de brugere, som aktivt går ind og forsøger at installere Service Pack 2 via Windows Update.

Fejlen opstår under forberedelsen før selve opdateringen bliver downloadet. Visse brugere oplever, at installationen går i stå og afbrydes med en fejlmeddelelse (80242006).

Løsningen er ifølge Nis Bank Lorentzen indtil videre at vente på den automatiske opdatering, som selv sørger for at hente og installere Service Pack.

Alternativ løsning

Alternativt kan man vælge den udgave, som Microsoft har frigivet til netværksinstallationer. Denne version indeholder dog samtlige opdateringer til Windows XP, hvorfor man på et i forvejen fuldt opdateret system vil komme til at downloade opdateringer, som allerede findes på systemet.

Netværksinstallationsudgaven fylder i alt 259 megabyte, mens Service Pack 2 gennem Windows Update blot fylder omkring 70 megabyte på et system, som i forvejen har alle opdateringer.

Udrulning igang

Microsoft satte tirsdag gang i den automatiske udrulning af Service Pack 2 til danskerne, hvor det dog i starten kun vil være et par tusinde danske Windows XP'er, som bliver opdateret hver dag.

Microsoft har oprettet en gratis særlig hotline for de Windows XP-brugere, som har problemer med installationen af den største opgradering fra Microsoft i nyere tid.

- Tirsdag havde vi intet bemærkelsesværdigt. Onsdag har vi så haft de folk, som har haft problemer med aktivt at hente Service Pack 2, siger Nis Bank Lorentzen.

På verdensplan forventer Microsoft at få opdateret 100 millioner Windows XP-pc'er i begyndelsen af oktober.

Relevant link

Microsoft Support om SP2




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere