Pladebranchens kopisikring knækkes let

Den kopisikring, som bibliotekerne bruger til musikudlån, kan let brydes. Det kommer noget bag på pladebranchens selskab Phonofile, som leverer systemet, hvor musikken distribueres i formatet Windows Media Audio.

Den danske pladebranches våben mod piratkopiering af online-musik minder mere om en sløv smørkniv end en kampvogn.

I hvert fald er det ingen sag at bryde gennem det panser, som branchen forsøger at beskytte musikken bag.

Det format, som også den danske pladebranche har valgt til salg og biblioteksudlån af musik over internettet, er nemlig en smal sag for piraterne at bryde. Det skriver fagbladet Ingeniøren.

Kopisikring kan let brydes
Det er kopisikringen i Microsofts Windows Media Audio, som let kan brydes. Der findes endda plugins til den populære afspillersoftware Winamp, som kan klare opgaven automatisk.

Selvom det længe har været kendt, at også Microsofts kopisikring kunne knækkes med software, som kan hentes på internettet, så er det alligevel det format, musikindustrien holder fast ved.

Musikbranchens danske initiativ til salg og distribution af lovlig musik over internettet er samlet i konsortiet Phonofile.

- Det overrasker mig lidt, at det kan lade sig gøre. Windows WMA er det mest sikre format, og jeg har ikke hørt om den slags før. Men det gør ikke noget særligt indtryk på mig, Vi bruger blot en teknologi, som er godkendt af pladeselskaberne, diger it-chef hos Phonofile, Simon Munch-Andersen til Ingeniøren.

Phonofile leverer teknikken bag onlinemusiksalg til blandt andet Dansk Supermarkeds internetbutikker.

Samtidig er det også Phonofiles teknologi, som ligger bag bibliotekernes nyåbnede udlån af musik. En af forudsætningerne for, at pladebranchen ville gå med til salg og udlån af musik over internettet, har hele tiden været, at det piratkopiering skulle gøres så vanskeligt som muligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere