Sony Vaio indtager Danmark

Nu kan man også få bærbare computere og lommecomputere fra Sony herhjemme.

Indhold

Den japanske elektronikgigant Sony har haft stor succes med Vaio-serien af bærbare pc'er i alle de lande, den er lanceret i. Nu er turen langt om længe kommet til Danmark, og man vil snart kunne finde fire forskellige bærbare pc'er samt en håndholdt computer ved navn Clié i butikkerne.

Godt nok vil Sony sælge Vaio til danskerne, men man må undvære de danske bogstaver æ, ø og å på tastaturet. Til at starte med leveres Vaio-computerne med engelsk tastatur og styresystem, og først til efteråret dukker modellerne op med dansk tastatur. Saa maa man haabe, danskerne har forstaaelse for det internationale islaet indtil da.

De fire bærbare Vaio-pc'er dækker hvert sit markedssegment. Den ultrabærbare SR21K vejer kun 1,36 kilo og fylder ikke meget mere end et A5-ark. Alligevel er der blevet plads til en 650 MHz Pentium III processor med SpeedStep, 64 megabyte RAM, en 10,4'' XGA TFT-skærm og 10 gigabyte harddisk. Der er indbygget 56K modem og plads til Memory Stick. Batteriet kan ifølge Sony holde til 3,5 timers almindeligt brug, og prisen for SR21K er 18.990 kroner med moms.

Har man lidt større behov, kan man vælge Z600LEK med en 700 MHz Pentium III, 15 gigabyte harddisk og 12,1'' TFT-skærm. Her kommer man op på en vægt på 1,7 kilo, og man skal af med 23.990 kroner. Flagskibet hedder FX108K, og så snakker vi 750 MHz Pentium III, 128 megabyte RAM, 20 gigabyte harddisk, 15'' TFT-skærm og 8x dvd-drev. Prisen for det 3,1 kilo tunge vidunder er 24.990 kroner.

Til private brugere kan Sony byde på en special-designet bærbar pc ved navn QR10. Den drives af en 650 MHz Celeron processor, har 64 megabyte RAM, 10 gigabyte harddisk, cd-drev og 13,3'' TFT-skærm. Pc'en har indbygget i.LINK bedre kendt som FireWire eller IEEE 1394, Ethernet og modem. Prisen er forholdsvis beskeden, nemlig 13.990 kroner.


Sony Vaio QR10 har et særpræget design, som man enten elsker eller hader.

I en pressemeddelelse kalder Sony designet for et neo-klassisk look, som ville passe fint ind i såvel Hemmingways som Burroughs forfatteruniverser. På PC World Online mener vi nærmere, at vi har at gøre med et legetøjsagtigt plastic-look, der passer fint ind i et Min Hest-univers, men det er jo smag og behag.

Udover de bærbare Vaio-pc'er kan man nu også købe lommecomputeren Clié S300/E, der bruger Palm OS som styresystem. Sonys fingeraftryk på platformen består først og fremmest af understøttelse af Memory Stick samt en særlig knap kaldet Jog Dial, der letter navigationen på PDA'en. Prisen er 3.179 kroner. Desværre vil Sony ikke sælge sin seneste lommecomputer ved navn N710C i Europa endnu.

Sony er begyndt at lave stationære Vaio-pc'er, men de vil heller ikke være at finde i Danmark foreløbig. Danskerne får også lov til at vente lidt længere på den Transmeta Crusoe-baserede notebook C1VE.

De fire bærbare Vaio-pc'er og Clié-computeren vil snart være at finde i butikkerne, og man kan også købe dem online på adressen www.sonystyle.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere