Fladskærmsproducent banker bremserne i

Den taiwanske producent af LCD-fladskærme, Chi Mei Optoelectronics, har som en af de første slået bremsen i for opbygningen af nye fabrikker. Fladskærmsproducenten er blevet usikker på, hvilke tv-størrelser forbrugerne vil have om to år og frygter en manglende efterspørgsel på fladskærme større end 40 tommer.

Den taiwanske fladskærmsproducent Chi Mei Optoelectronics har som en af de første producenter sat spørgsmålstegn ved industriens kapløb om at bygge nye fabrikker, der kan producere stadigt større LCD-skærme. Det skriver Financial Times.

Chi Mei Optoelectronics har ellers været en af de mest aggressive spillere i industrien. Selskabet var således langt fremme med planer om at bygge en såkaldt syvende-generations-fabrik.

Nu har selskabet i stedet sat spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er nødvendigt at opgradere fra de nuværende sjette-generations-fabrikker, der typisk kan producere LCD-fladskærme i en størrelse på 32 til 37 tommer.

Marked i stor vækst

- Vi har suspenderet konstruktionen af vores syvende-generations-fabrik, som er programsat til at gå online i 2006, fordi vi har brug for mere tid til at bestemme, hvilke skærmstørrelser bliver mainstream på tv-markedet to år frem, siger selskabets finansdirektør til Financial Times.

Markedet for fladskærme er nærmest eksploderet, og det har fået de største producenter af LCD-skærme i verden til at opruste med nye fabrikker - ofte i partnerskab med konkurrenterne.

Markedet har været præget af stor efterspørgsel fra forbrugerne og mangel på vigtige komponenter fra leverandørernes side.

Med den kraftige oprustning på producentsiden ser det dog ud til at tippe over i forbrugernes favør, hvilket kan komme til at presse prisen voldsomt på fladskærme.

Marked i stor vækst

Et af eksemplerne er partnerskabet LG Philips, hvor de forventede prisfald på LCD-skærme har gjort det svært at tiltrække investorer til en børsnotering.

Taiwanske Chi Mei Optoelectronics - som nu har meldt sig ud af oprustningskapløbet - frygter især, at LCD-fladskærme over 40 tommer kommer i direkte konkurrence med plasma-skærme, som endnu er billigere at producere.

Analytikere siger til Financial Times, at de forventer, at der vil gå det meste af næste år, før man med større sikkerhed kan sige, hvordan den præcise efterspørgsel efter LCD-fladskærme bliver.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere