Lille ny fra VIA

Ny C3-processor fra VIA er den første i verden, der fremstilles med 0,13 mikron teknologi.

Indhold

På Computex i Taiwan har VIA løftet sløret for en ny processor i C3-serien. Processoren, der før var kendt under kodenavnet Ezra, har en clockfrekvens på 800 MHz, og den bliver fremstillet med 0,13 mikron produktionsteknologi.

Den nye teknologi betyder, at selve processoren er lille og ikke bruger ret meget strøm. Med sine 52 kvadratmillimeter er C3 kun halvt så stor som Pentium III, og det lave strømforbrug gør den velegnet til brug i bærbare pc'er. VIA har da også lanceret mobile C3-processorer, der har indbygget strømstyring, så man kan få længere batterilevetid, når man er på farten.

VIA designer chips, men overlader det til andre at fremstille dem. C3 er således produceret af taiwanske TSMC. C3 har 128 kilobyte L1-cache og 64 kilobyte L2-cache, og den understøtter instruktionssættene 3DNow! og MMX. Med disse specifikationer minder den om AMD's Duron, men C3 er ikke nær så hurtig. Busfrekvensen er 100 eller 133 MHz, og C3 kan anvendes i samme sokkel som bruges til Intel Pentium III og Celeron.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere